-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

”Minun kirkkoni” – lähde ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa

Nyt seurakuntavaaleissa 2018 ollaan toden teolla kysymässä, miltä sinun kirkkosi näyttää? Nyt on aika miettiä, tahdotko lähteä ehdokkaaksi itse.

Jos olet täyttänyt 18 vuotta viimeistään 18.11. ja olet seurakunnan jäsen viimeistään 17.9., voit antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta. Sen lisäksi olet kristillisestä vakaumuksesta tunnettu, etkä ole vajaavaltainen.

MAINOS

Ehdokas ei niin ikään voi olla seurakunnan viranhaltija tai työntekijä.

Jos innostut, toimi näin

Kysy seurakuntasi ehdokaslistoista ja yhdyshenkilöistä kirkkoherranvirastosta ja Alajärvellä kirkkoherra Ari Auraselta. Hän toimii vaalilautakunnan puheenjohtajana.

Arin yhteystiedot saat puh. 06 5570 800. Listoja perustavat valitsijayhdistykset, joiden taustalla voi olla herätysliike tai usein myös jokin teema tai ajatusmaailma. Toimi ennen 17.9., jolloin ehdokasasettelu päättyy.

Mistä tulet päättämään

Jos tulet valituksi, tulet päättämään muun muassa kirkollisveroprosentista, talousarviosta ja monista muista talousasioista. Muita asioita ovat rakennushankkeet, avustukset, työntekijävalinnat ja virat.

Toiminnan painopisteet luovat tulevaisuuden kirkkoa ja myös tilojen käytöstä päätetään. Ennakkoäänestys seurakuntavaaleista on tiistaista lauantaihin 6.-10.11. ja varsinainen äänestyspäivä sunnuntaina 18.11.
Katso lisätietoja www.seurakuntavaalit.fi -sivustolta.

Tiina Akomeah

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät