-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Yrittäjän päivä saattaa päättäjät ja yrittäjät yhteen Alajärvellä

Suomeen perustettiin vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä yli 10 000 uutta yritystä. Tilastokeskuksen mukaan tämä on yli 10 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Alajärvellä syntyi alkuvuonna 25 uutta yritystä.

Yritysten määrä kertoo elinvoimasta. Tiivistäen voidaan todeta, että mitä enemmän yrityksiä, sitä paremmin kunnassa menee. Kunnan elinvoiman ja yrittäjyyden yhteys on lopulta hyvin yksinkertainen. Molemmat ruokkivat ja tarvitsevat toisiaan.

MAINOS

Yrittäjyys houkuttelee kunnassa, jossa on asiakkaita ja osaavaa työvoimaa.

Asukkaita houkuttelevat työpaikat ja hyvät palvelut. Kunta taas pystyy huolehtimaan palveluista, kun verotuloja kertyy riittävästi. Ja kunnallisveronhan me maksamme ansiotulosta.

Kunnat tekevät julkisia hankintoja eli ostavat tuotteita ja palveluita noin 20 miljardilla vuodessa. Kun kunta kilpailuttaessaan varmistaa, että oman alueen yritykset voivat osallistua tarjouskilpailuihin ja menestyä niissä, vahvistaa se samalla työtä, yrittäjyyttä ja alueensa elinvoimaa.

Myös jokainen kuntalainen voi tehdä samoin. Käyttämällä paikallisten yrittäjien palveluja, luomme yhdessä työtä ja kasvua.

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään keskiviikkona 5.9. Alajärven Yrittäjät ry juhlistaa tätä tärkeää päivää järjestämällä kaksi tapahtumaa.

Päivä alkaa Yrittäjän Hyvinvointiaamiaisella yhdistyksen jäsenille yhteistyössä Suomen Terveystalo Oy:n kanssa Hotelli-Ravintola Alvariinissa 5.9. kello 7.30-9. Tarjolla on maittavan aamiaisen lisäksi ajankohtaista tietoa Alajärven Yrittäjät ry:n tulevista syksyn tapahtumista.

Terveystalon ajankohtaiset terveiset tuo yksikönjohtaja Titta Luoma-Kohtala ja työterveyspsykologi Outi Reinola-Kuusiston luennoivat aiheista apua arjen aivotyöhön ja eväitä uupumuksen estoon.

Yrittäjän Kyselytunti järjestetään samana päivänä 5.9. kello 18-20 niin ikään Hotelli-Ravintola Alvariinissa. Yrittäjien kysymyksiin on vastaamassa Alajärven kaupungin päättäviä viranhaltijoita ja kaupunginhallituksen jäseniä.

Kyselytunnilla käsitellään yrittäjien mieltä askarruttavia asioita.

Kysymyksiä voi toimittaa myös etukäteen osoitteeseen: tiedottaja@alajarvenyrittajat.fi.

Molempiin tilaisuuksiin on ilmoittautuminen Alajärven Yrittäjien kotisivujen kautta alajarvenyrittajat.fi. Lämpimästi tervetuloa!

Yrittäjäjärjestö haluaa olla tukemassa jäsentensä hyvinvointia, sillä se on edellytys yrityksen menestymiselle. Yrittäjien edunvalvonta on järjestön päätehtävä.

Saattamalla kaupungin päättäjät ja yrittäjät saman pöydän ääreen, mahdollistetaan yrittäjien ääni kuuluville heitä koskevassa päätöksenteossa.

Kirsi Kujala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät