0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Alajärvi juhlii 150 vuotta koko viikon

Alajärvi 150 vuotta -juhlaviikko järjestetään kuun loppupuolella 24.–30.9. Viikko on koostettu jokaiselle jotain -ajatteluun pohjaten niin, että kaiken kansan juhlahuipennus osuu perjantai-illalle Kitron stadionille, jossa lavan valtaa Marko Maunuksela!

– Alajärvellä on juhlaviikolla todella paljon tapahtumia läpi viikon, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu.

MAINOS

Tarjolla onkin erilaisia tapahtumia eri toimijoiden järjestämänä. – Kaupungin vapaa-aika- ja nuorisopalvelut järjestävät mm. ohjattua kuntosalitoimintaa uimahallilla ja Lehtimäellä. Koko viikon on ilmainen pääsy uimahalliin. Perheen pienimille on tarjolla uimahallilla vesirieha maanantaina ja tiistaina.

– Nelimarkka-museolla on esillä eri näyttelyitä ja Nelimarkka-rahasto tarjoaa ilmaisen linja-autokyydityksen Vaasaan Pohjanmaan museoon, jossa on Eero Nelimarkka -näyttely. Alajärven kaupungin ravitsemispalvelut tarjoaa kouluissa, päiväkodeissa ja laitoksissa perinneruokia.

Myös yrityksiä on saatu juhlaan mukaan. Alajärven Sähkö Oy tarjoaa keskiviikkona Valontuojat-dokumenttielokuvan esityksen Alareksissä ja Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksella on avoimet ovet perjantaina ja esillä on mm. valokuvanäyttely.

Marko Maunukselan konsertti järjestetään perjantaina 28.9. kello 19 Kitrolla ja konserttiin on yleisöllä vapaa pääsy. Konsertin tarjoaa Alajärven Osuuspankki.

Alajärven kaupunki järjestää myös kutsuvierasjuhlan 29.9., jolloin vieraaksi saadaan kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen.

– Halusimme huomioida kaikki ikäluokat, joten järjestämme 7.-9.-luokkalaisille kuvataidekilpailun. Kilpailun aiheena on Alajärvi 150 vuotta. Kolme parasta palkitaan stipendeillä ja voittaja julkaistaan juhlaviikolla.

Tarkemmat päiväkohtaiset ohjelmat ja aikataulut löytyvät juhlaviikon ohjelmistosta, joka tulee kaupungin sivuille myöhemmin. Kaikki juhlaviikon ohjelmistossa ilmoitetut ohjelmat ovat ilmaisia.

Viikon päätteeksi sunnuntaina kirkossa vietetään Suuremman suojassa -koko kylän perhemessua, jonka jälkeen kaupunki tarjoaa kirkkoväelle kahvit.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät