-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ankkurit varmisti sarjapaikan suvereenisti

Alajärven Ankkurit yltyi miesten Superpesiksen karsintasarjan viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa hurjaan menoon. Kotonaan sinikeltaiset kahdesti voittanut Manse PP sai hyvän alun sekä avaus- että päätösjaksolle ja johti juoksuin 0–1. Avausvuorossa hieman hermostuneesti pelannut kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt vaan lähti rakentamaan vastaiskua ja sai päälle hurmoksen, jollaista Kitrolla ei ole nähty pitkään aikaan. Kesän ennätysyleisö, 2 521 katsojaa, todisti kotijoukkueen rohkeaa peliä, johon kuuluivat pitävä ulkopeli ja loistava sisäpeli. Kotijoukkue voitti ottelun lopulta 2–0 (7–1, 9–2). Manse PP jatkaa Ykköspesiksessä kaudella 2019 ja Ankkurit lähtee kohti kahdeksatta peräkkäistä kauttaan miesten pääsarjatasolla.

Kotijoukkueen sisäpelin sujuvuudesta kertovat kotiutukset: 17 kotiutusyrityksestä saatiin 15 juoksua. Kotiutuksissa sataprosenttisesti onnistuivat Aki Orava (1/1), Antti Pukkinen (2/2), Valtteri Kleemola (6/6) ja Rami Mäkinen (3/3). Ottelun hahmoksi nousi Valtteri Kleemola, joka paukutti 2+4 juoksua ja toi neljä. Kunnarinsa hän niittasi hassuttamalla Mansen koppareita. Lisäksi Sami Mikkolanaho löi kolme juoksua. Etenemispuolella loistivat Manu Haukkala neljällä tuodullaan, Aki Orava toi kaksi sekä Antti Pukkinen, Viljo Sillanpää ja Sami Mikkolanaho yhden. Ville Väliaho johti ulkopeliä ja sai lukkaroinnillaan esimerkiksi vastustajan pomppuja lipsumaan laittomiksi. Kotijoukkueen räpylän pitävyyttä koeteltiin etenkin kakkospuolella, jonne moni Manse PP:n pelaaja laittoi kumuraa ja läpilyöntiyritystä. Manse jäi ottelussa kahdeksaan kolmostilanteeseen.

MAINOS

Hurmoshenkeä

Ankkurit pääsi avausjaksolla juoksun makuun toisessa vuorossa Valtteri Kleemolan lyötyä illan ensimmäisen kunnarinsa tyhjään kenttään. Sisäpelin kulminaatio oli kolmas vuoro, jossa Ankkurit teki kuusi juoksua. Manse sai kolmannessa ja neljännessä vuorossa miehen kertaalleen kolmoselle, mutta joukkueen ykköskotiuttajat Ville Hotakainen ja Jarkko Paloniemi eivät päässeet lisäämään joukkueensa juoksumäärää.

Valtteri Kleemola nousi kotijoukkueen sankariksi.

Toisella jaksolla kupletin juoni alkoi hahmottua avausjakson tapaan: Manse PP soitteli alkutahdit avausjuoksullaan. Ankkurit sai jälleen hengen päälle ja juoksuhanat auki avausvuoron tasoittavallaan. Kuten avausjaksollakin, kotijoukkueen peli-ilme ja -ote olivat silkkaa hurmosta, jossa onnistuminen seurasi toistaan.

Manse PP on monta kertaa kuluvan kauden aikana tullut otteluissaan takamatkalta tasoihin ja ohi, mutta kauden tärkeimmällä hetkellä se oli tässä aseeton. Vastustajan ennakkoon pelätystä ja koetusta lyöntivoimasta ei kotijoukkueen ja sen kannattajien tarvinnut lopulta kantaa kovinkaan suurta huolta. Toisen jakson kolmannen aloittavalla Saku Suurnäkki löi Mansen 6–2-kavennuksen. Aki Orava karkasi tasoittavalla kotiin harhaheiton turvin ja Rami Mäkinen ja Sami Mikkolanaho kaunistelivat loppulukemat. Vuoronvaihdossa kotijoukkue tuuletti vapautuneesti ja huolehti tiiviillä ulkopelillään, että Mansse PP:n neljännen tasoittava sisävuoro oli lyhyt.

Huimaa kannustusta

Kitrolla ei ole vähään aikaan aistittu samanlaista pesistunnelmaa kuin torstaina. Siitä pitivät etenkin Manse PP:n kannattajat huolen. Keisareita eli vierasjoukkuetta kannustanut muutaman kymmenen hengen joukko jaksoi pitää esimerkillisesti omiensa puolta myös tappion hetkellä. Tamperelaisjoukkueen annattajat innostivat myös sinikeltaiseen sonnustautuneet kotijoukkueen kannattajat käyttämään ääntään. Lisäpotkua tunnelman luomiseen saatiin rumpujen ja torvien avulla.

Kesän ennätysyleisö seurasi karsintasarjan ratkaisuottelua ja eli mukana ottelun tapahtumissa.

Taiston tauottua lehdistötilaisuudessa istui helpottuneen oloinen kotijoukkueen kaksikko: pelinjohtaja Risto Ojanperä ja ykköspalkittu Valtteri Kleemola. Lehdistötilaisuudessa saatiin lisävalaistusta Kleemolan mystiselle katoamiselle ja pelitapahtumien pysähtymiselle kesken pelin. Kleemola kertoi, etteivät nesteet imeytyneet ja pysyneet sisällä ja hän kävi antamassa ylen.
– Ensimmäinen kunnarilyönti lähti vähän helposti, mutta pääsimme sillä peliin mukaan. Toinen meni yli, ihan hyvin oli kepissä.

Pelinjohtaja Risto Ojanperä muisteli viime sunnuntaita, jolloin Ankkurit lähti neljänteen otteluun Tampereelle kotivoiton jälkeen.
– Ajattelimme, että kyllä se siitä nyt. Mutta Manse tukisti meitä oikein kunnolla ja hävittiin ansaitusti siellä se peli.

Ojanperän mukaan Manse PP pelasi koko ottelusarjan energisesti ja nuorekkaasti.
– Peli lähti Mansen hallinnassa ja me pääsimme mukaan ensimmäisessä vuorossa vähän onnenkantamoisella, mutta se vapautti meitä. Sen jälkeen siihen pari hyvää lyöntiä ja hurmos tarttui pelaajiin. Tänään pelinjohtaja pääsi helpolla, kun pelaajilla oli niin vahva itseluottamus.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät