Syöpäosasto juhlii 25 toiminnan vuotta – Pohjanmaan Potilaspäivät tuovat maakunnan väen Alajärvelle

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä juhlitaan monin eri tavoin lauantaina 29.9. Yhtenä tapahtumista on Alajärven Syöpäosaston 25 -vuotisjuhla, jota vietetään yhdessä Pohjanmaan Syöpäjärjestön potilaspäivien kanssa.

Tulossa on varsin merkittävä tapahtuma, sillä yksi potilaspäiville saapuu vuosittain noin 250 osallistujaa kautta Pohjanmaan!

MAINOS

Alajärven syöpäosasto perustettiin 1993. Sitä ennen alajärveläiset olivat mukana yhteisessä Järviseudun syöpäosastossa. Toimintaa oli paljon, joten oma osasto koettiin tarpeelliseksi ja monenlaista osaston väki onkin menneinä 25 vuotena ehtinyt!

Osaston toiminta pohjaa hyvin pitkälle virkistystoiminnan järjestämiseen ja vertaistuen järjestämiseen. Osaston sihteeri Anneli Murto ja rahastonhoitaja Jorma Etula kertovat, että tarjolla on ollut teatterimatkoja, luentoja kiinnostavista aiheista, yhteistä juhlaa ja myötäelämistä arjessa.

Osasto on hankkinut terveyskeskukseen erilaisia tarvikkeita, esimerkiksi television ja kipupumpun. Myös liikuntaharrastusta on viritelty mm. kuntosalikurssin muodossa, mutta se ei oikein ottanut tulta alleen. Kurssi voidaan kyllä pitää uudelleenkin jos kiinnostuneita löytyy. Kannattaakin olla yhteydessä myös muiden toimintaideoiden kanssa!

Luomitarkastuspäivät ovat suosituimpia tapahtumia, sillä Alajärvellä ne myydään aina loppuun. Viime vuonna saatiin toinen tarkastuspäivä Lehtimäelle, mutta tuplamääräkään tarjolla olevia aikoja ei kaikille halukkaille riittänyt.

Ilmiö ei ole sama kautta maakunnan, sillä kaikkiin luomitarkastuspäiviin ei kiinnostuneita löydy. – Alajärvelläkin kuitenkin joka kerta löytyy jotain, jonka vuoksi lääkärireissu on tarpeen. Toisaalta jos huoli jostain luomesta osoittautuu vääräksi, se on iso helpotus, Etula sanoo.

Syöpäosastossa ei ole omia jäseniä, vaan jäsenet kuuluvat Pohjanmaan Syöpäyhdistykseen. Alajärveläisiä jäseniä siellä on noin 250 ja osaston isommissa tapahtumissa, kuten jouluruokailussa ja kirkkopyhässä, osallistujia on jopa yli 70.

Etula ja Murto muistuttavat, että kaikki jäsenet eivät suinkaan ole itse syöpää sairastavia tai sairastaneita, vaan ovat mukana muista syistä.

Pohjanmaan Syöpäjärjestön jäsenyys tuo syöpäsairaille myös taloudellisia etuja. Syöpäsairaiden lasten ja nuorten perheitä avustetaan ja muut saavat avustusta hoitopäiviltä.

Potilaspäivät ja juhlaa

Lauantaina 29.9. Alajärven koulukeskuksessa Alajärvi-salissa vietetään osaston 25 -vuotisjuhlaa ja Pohjanmaan Syöpäjärjestön potilaspäiviä.

Juhlaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, jäsenkortteja ei kysellä. Juhlaohjelma on monipuolinen ja kiinnostava, ajan ei pitäisi tulla pitkäksi kenelläkään!

Juhla alkaa kello 11-12 välillä nautittavalla ruokailulla, jonka hinta on 18 euroa. Tarjolla on kinkkukiusausta lisukkeineen.

Varsinainen ohjelma käynnistyy kello 13 Järviseudun marssilla, jonka jälkeen Alajärven Korsukuoro esiintyy.

Tervehdyssanat lausuu syöpäosaston puheenjohtaja Lauri Lassila ja musiikkia esittää Aleksi Yli-Sissala. Kaupungin tervehdyksen tuo peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti.

Alavolin tanssiryhmä Solinan esityksen jälkeen kuullaan vimpeliläislähtöistä syöpälääkäriä, Syöpäyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Vesa Katajaa. Hänen jälkeensä estradin valtaa Marko Maunuksela!

Juhlassa jaetaan myös huomionosoituksia Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Paula Takalan ja hallituksen jäsen Aino Pihlajamäen toimesta. Juhlan jälkeen on vuorossa kahvitus.

Juhlaan ja potilaspäiville osallistuvilla on ennakkoilmoittautuminen 14.9. mennessä. Ilmoittautua voi Jorma Etulalle numeroon 040 557 2570.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliHyvinvointia hyvästä ja liikunnallisesta arjesta
Seuraava artikkeliLähikasviksia julkisiin hankintoihin