-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Hyvinvointia hyvästä ja liikunnallisesta arjesta

Keväällä alkanut Hyvinvointia Hyvästä arjesta –hankkeen liikuntapäivä kokosi viime viikolla Soinissaq suuren määrän eri-ikäisiä liikkumaan, testaamaan ja tarkastamaan kehoaan terveyskampanjan kehonkoostumusmittauksessa.

Jousiammunnassa 7.luokkalaiset kuuntelivat Kuortaneen urheiluopiston ohjaajien neuvoja ennen ammuntaa.

Kampanjan ensimmäinen jakso päättyi 29.8 ja samalla starttaa toinen jakso, joka kestää 12.12 saakka.

MAINOS

Ilmainen kehonkoostumuksen välimittaus järjestettiin Yhteistalolla. Testattavia tuli noin 100. Päivän ja illan aikana oli monenlaista toimintaa eri ryhmille. Kuortaneen urheiluopiston opiskelijoita oli vetämässä eri-ikäisille suunnattuja liikuntatuokioita.

Tarjolla on eriaikaisia ja rinnakkaisia ohjattuja ohjelmia, kuten jumppia, lihashuoltoa venyttelyineen ja lihaskuntopisteitä. Lapsille, ja miksei vähän vanhemmillekin oli tarjolla liikunnallisia lautapelejä. FunBattle-peli(kaupunkisota) ja jousiammunta olivat suosittuja.

Seinäjoen Jalkapallokerhon avainpelaajat Dani Hatakka ja Obed Malolo olivat ohjaamassa pientä jalkapallon taiturikisaa.

Juha Mieto toi liikunnalliset terveiset iltapäivällä ennen Cooperin testiä.

– Liikkukaa mahdollisimman monipuolisesti ja paljon ulkoilmassa. Sauvakävely on terveellistä ja monipuolista liikuntaa. Se muistuttaa perinteistä hiihtoa ja siinä on 85% lihaksista töissä.

Cooperin testiä järjestettiin kolmekin eri ryhmää. Kunnanjohtaja Juha Viitasaari näytti muille mallia ja juoksi 12 minuutin testissä 2400 metriä. Yhteensä itsensä testaajia oli mukana hyvä määrä, 45 kuntoilijaa. Päivän aikana hyvinvoinnin teemapäivään osallistui noin 300 henkilöä.

Rami Puro

Soinissa juostiin myös perinteistä Cooperin testiä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät