-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Veikkausvoittovaroja Alajärvelle ja Kuortaneelle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuonna 2018 yhteensä noin 41 miljoonaa euroa veikkausvoittovaroja kuntien liikuntapaikkarakentamiseen.

Etelä-Pohjanmaan liikuntapaikkoihin suurimmat summat ovat tulleet Alajärvelle ja Kauhavalle.

MAINOS

Alajärvellä uusi monitoimihalli on saanut 750000 euron potin. Kuortaneen urheiluopiston Kuortanehallin lattian ja juoksuratojen peruskorjaukseen myönnettiin 176000 euroa.

Merkittävä enemmistö liikuntapaikoista Suomessa on saanut tukea rakentamiseen ja peruskorjaukseen Veikkauksen pelien tuotosta.

– Kohteiden kirjo on hyvin laaja, ja myös tämän vuoden tukikohteista löytyy muun muassa kaikenikäisten käytössä olevia lähiliikuntapaikkoja ja liikuntapuistoja, sekä huippu-urheilumme kannalta välttämättömiä harjoitus- ja kilpailuolosuhteita, sanoo Veikkauksen yhteyspäällikkö Tapio Imporanta.

Valtakunnallisesti poikkeuksellisen suurten investointien, Olympiastadionin sekä Tampereen monitoimiareenan, lisäksi tämän vuoden tukikohteissa on monipuolisesti eri puolille Suomea sijoittuneita liikuntapaikkarakentamisen hankkeita.

– Niiden joukossa on esimerkiksi useita urheilukenttiä. Ne saavat tukirahoilla kokonaan uuden jalkapallonurmen tai edellinen pinnoite vaihdetaan entistä parempaan alustaan, Imporanta mainitsee.

Investointiavustusta voidaan myöntää maksimissaan 30 prosenttia liikuntapaikkahankkeen kokonaiskustannuksista.

Kun kohteen kustannusarvio on 700000 euroa tai enemmän, ratkaisun avustuksesta tekee liikunta-asioista vastaava ministeri, joka on tänä vuonna Sinisen tulevaisuuden Sampo Terho.

Pienempien hankkeiden rahoitus päätetään aluehallintavirastoissa.

– Jos hanke on aloitettu, sille ei tukea myönnetä. Avustusten osalta arvioidaan myös sitä, että tuleva kohde palvelee mahdollisimman laajoja käyttäjäryhmiä. Suurin osa liikuntapaikkojen investointiavustuksista menee kunnille, mutta mukana on myös yksityisiä tahoja, kertoo rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

– Alueellisuus on arvioinnissa yksi kriteeri. Ratkaisut pohjautuvat liikuntapaikkarakentamisen suunta-asiakirjan linjauksiin.

Metsärannan mukaan investointiavustusta voidaan pitää merkittävänä asiana.

– Varsinkin kunnille valtionavun saaminen on usein rakentamisen kynnyskysymys, Metsäranta sanoo.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät