Juha Vihriälä hoitaa Lehtimäen kappalaisen tehtävää

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven seurakunnassa jo runsaan puolentoista vuoden takaa tutuksi kasvoksi tullut pappi, Juha Vihriälä (43) Vimpelistä, on astunut pappistehtävään uudemman kerran. Tällä kertaa hän toimii Lehtimäen kappelin kappalaisen Terho Kanervikkoahon sijaisena tulevan neljän vuoden ajan.

– Tulen tekemään töitä yhdessä Lehtimäen kappelineuvoston, muiden työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Juhan voikin tavata molemmista seurakunnista eri toimituksista ja pappistehtävistä, mutta pääpaino on Lehtimäen kappelin vastaavana kappalaisena.

MAINOS

Lehtimäen kappelista hänen kokemuksensa ovat jo nyt myönteisiä: ihmiset ottavat lämpimästi vastaan ja sellainen merkittävä yhteisöllisyyden tunne ja yhteistyö on kappelille omaleimaista.

– Vaikka koko seurakunnan rytmit vaikuttavat tekemiseen, yritän huolehtia siitä, että olen Lehtimäellä läsnä ja tavattavissa.


Seurakuntatyössä lähellä ihmistä

Juha Vihriälä on tehnyt julistustyöntekijänä töitä Etelä-Pohjanmaan Ev. Lut. Kansanlähetyksessä ja on nyt sieltä virkavapaalla. Hän pohtii järjestötyön ja seurakuntatyön eroja.

– Kyllä seurakuntatyössä ollaan työtehtävien ja eri toimitusten, kuten hautausten, kasteiden ja vihkimisten äärellä lähellä ihmistä. Siinä on myös tämän työn rikkaus. Kun taas järjestötyössä kierretään laajoillakin alueilla ja kohdatut ihmiset usein vaihtuvat ja sellaista tuttuutta ei aina pääse syntymään.

On myös etuoikeus saada julistaa evankeliumia seurakuntatyössä. Saarnoissa haluan keskittyä olennaiseen ja haluan sen olevan Jeesus-keskeistä. Haluan tuoda Hänen ristinkuolemansa ja ylösnousemuksensa esille niin, että jokainen voisi niihin turvautua.

Tiina Akomeah

MAINOS
Edellinen artikkeliNiku Ketola ennätykseen Kokkolassa
Seuraava artikkeliLaVen yleisurheilijat seuracupin finaalissa Tampereella