Vapaaehtoisia tarvitaan iäkkäiden ulkoiluystäviksi – Vie vanhus ulos -kampanja käynnistyy nyt

Mainos[adrotate banner="3"]

Tänään käynnistyvä Vie vanhus ulos -kampanja innostaa jälleen vapaaehtoisia tukea tarvitsevien iäkkäiden ulkoilukavereiksi. Viime vuoden kampanjassa kirjattiin kuukaudessa lähes 28000 ulkoilukertaa, 128 paikkakunnalta.

Kampanja-aika on 11.9.-11.10. – Matalin kynnys osallistua kampanjaan on lähteä ulos oman iäkkään vanhemman, naapurin tai tutun kanssa.

MAINOS

– Jokaiselta löytyy varmasti kalenterista aikaa pieni hetki tähän hyvään tekoon. Palkinnoksi saa takuuvarmasti hyvän mielen, niin itselle kuin iäkkäälle, kannustaa suunnittelija Eveliina Hovinen Ikäinstituutista.

Järjestöjen vapaaehtoiset, työpaikkojen tyhyläiset tai koululuokat voivat sopia yhteisestä ulkoiluhetkestä läheisen palvelutalon kanssa. Lisäksi monissa kunnissa järjestetään kaikille avoimia ulkoilutapahtumia kampanjan aikana.

Jos ei vielä tiedä kenen kanssa lähtisi yhdessä ulos, niin vievanhusulos.fi -sivuilta löytyy kuntien ulkoilukoordinaattoreiden yhteystiedot. Heiltä voi myös kysyä hyviä ulkoilutarinoita.

Kirjaamalla omat tai yhteisön kanssa tehdyt ulkoilukerrat vievanhusulos.fi -verkkosivuille on mukana kasvattamassa yhteistä kampanjan ulkoilupottia.

– Jos vaikka tänä vuonna rikkoisimme maagisen 30000 ulkoilukerran rajan, toivoo Hovinen.

MAINOS
Edellinen artikkeliValtuusto äänesti Mirjanpellon muutosmäärärahasta
Seuraava artikkeliUusille maakunnille myönnettävät rahat eivät riitä Etelä-Pohjanmaalla