Valtuusto äänesti Mirjanpellon muutosmäärärahasta

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin kunnanvaltuuston ykköspuheenaiheeksi nousi Ylivainiontiellä sijaitsevan Mirjanpellon kiinteistön muutostyöt toimistokäyttöä varten. Sekä kunnanhallitus että -valtuusto olivat puineet asiaa heinäkuussa.

Hallitus oli esittänyt, että tyhjillään olevan, noin 295 neliömetrin tilan kunnostustöitä varten myönnetään 140 000 euron määräraha kuluvan vuoden talousarvion investointiosaan. Valtuusto lähetti asian yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi tekniselle toimelle.

MAINOS

Hallitus oli esittänyt maanantaina kokoontuneelle valtuustolle, että kuluvan vuoden talousarvion investointiosaan lisätään 115 000 euron määräraha muutostöitä varten.

Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen kertoi, että kunta on hankkinut kiinteistön omistukseensa 300 000 euron hintaan vuonna 2014. Hän esitteli hankkeeseen liittyviä, talouteen vaikuttavia eri vaihtoehtoja ensi vuoden ja tulevaisuuden näkökulmista.

Kinnunen kertoi, että Mirjanpellon toimistotilan vuokraamisesta kiinnostuneen Talenom Vimpelin kanssa tehdään kahden vuoden vuokrasopimus, eikä yritys ole antanut viestiä sitä, että se olisi kiinteistöstä luopumassa kahden vuoden jälkeenkään.

– Hanke on kuntastrategian mukainen elinkeinopolitiikan näkökulmasta. Myös Vimpelin Yrittäjät korosti investoinnin tärkeyttä yrittäjäaamiaisella.

Riskit esiin

Jouni Herrala (kesk) ja Jyrki Niemi (Haloo Vimpeli) kiittelivät Kinnusen tekemää yhteenvetoa. Terhi Honkonen (Haloo) totesi, että alun perin hallituksessa oli puhetta muutaman kymmenen tuhannen investoinnista, joka muuttui 140 000 euroksi.

– Valtuuston tahtotila oli, että saataisiin vuokralainen. Saisiko kahden vuoden vuokra-aikaa pidennettyä? Ainoa ero aikaisempaan on, että piha-alueiden arvo eli 25 000 on otettu suunnitelmasta pois.

– Kunta on tullut vastaan, että vuokraa on alennettu alkuperäisestä kaksi euroa neliömetriltä. 115 000 euroa kahden vuoden vuokrasuhteesta on edelleen riskaabeli sijoitus.

Hanna Kangas (Haloo) totesi, että yrittäjävastaisuudesta valtuutettuja ei voi mollata.

– Moni olisi valmis joustamaan, jos toiselta puolelta tulisi joustoja.

Reijo Hongisto muistutti, että Vimpelin taloutta seurataan edelleen ja että 115 000 summa tuntuu edelleen kipeältä. Tässä valtuuston kokouksessa valtuutetut eivät käyttäneet yhtään puheenvuoroa määrärahan myöntämisen puolesta.

Tekninen johtaja Ville Karjalainen kertoi valtuustolle, että asian dead line on marraskuun lopussa. Toimitilojen siirron pitää tapahtua joulukuun alussa.

Selkeä äänestystulos

Latvala esitti Kankaan kannattamana, että asian siirtämistä uudelleen valmisteltavaksi. Nimenhuutoäänestyksessä pohjaesityksen eli kunnanhallituksen esityksen kannalla oli 15 valtuutettua. Latvalan esitys sai taakseen neljä valtuutettua.

Valtuusto nimesi Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakuntaan 1.1.2019 alkaen jäljellä olevaksi valtuuston toimikaudeksi Anne Niemen ja Martti Lassilan.

Niemen henkilökohtaiseksi varajäseneksi nimettiin Harri Hänninen ja Lassilan henkilökohtaiseksi varajäseneksi Marja-Liisa Kivipelto. Heidät oli valittu perusturvalautakuntaan viime vuoden kesäkuussa eli jatkavat tehtävissään.

Nimeäminen suoritettiin uudelleen, koska yhteistyösopimus on muuttunut ja Lappajärven kunta liittyy ensi vuoden alussa Järvi-Pohjanmaan perusturvaan. Vimpelin valtuusto nimesi maanantaina Anne Niemen perusturvalautakunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliTerveystalo rantautui Vimpeliin
Seuraava artikkeliVapaaehtoisia tarvitaan iäkkäiden ulkoiluystäviksi – Vie vanhus ulos -kampanja käynnistyy nyt