-8.6 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Terveystalo rantautui Vimpeliin

Liikevaihdoltaan ja verkostoltaan Suomen suurin terveyspalveluyritys Terveystalo on saanut päätökseen yhdistymisensä Vimpelissä ja Tuurissa toimineen Lääkäriasema ILOn kanssa.

Uudistuneet Terveystalon toimipaikat avattiin maanantaina 3. syyskuuta. Avoimien ovien päivää vietettiin viikko myöhemmin.

MAINOS

Vimpelissä Ylivainiontiellä sijaitsevassa toimipisteessä kävi kutsuttuina työterveyden asiakkaita sekä kuntalaisia. Esimerkiksi Vimpelin kunta ja apteekki toivat omat tervehdyksensä.

Vimpelin vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen (etualalla) oli mukana tuomassa kunnan tervehdystä Terveystalon avoimien ovien päivässä.

Ennen integroitumista Terveystalolla oli Etelä-Pohjanmaalla toimipisteet Alajärvellä, Kauhajoella, Kauhavalla, Lapualla ja Seinäjoella.

Yhtiössä nähdään, että toimipaikkaverkoston laajeneminen mahdollistaa asiakkaille entistä joustavamman asioinnin. Tästä esimerkkinä yksikönjohtaja Titta Luoma-Kohtala käyttää työterveysasiakkaita.

Jos käy Vimpelistä käsin Seinäjoella töissä, voi nyt asioida myös kotipaikkakunnallaan, mikäli tästä on sovittu työnantajan kanssa.

Palvelut lisääntyvät

Terveystalo osti Lääkäriasema ILOn maaliskuussa. Kauppaa valmisteltiin useiden kuukausien ajan, jo viime vuoden puolelta lähtien. Entiset Lääkäriasema ILOn toimipisteet yhdistyivät Terveystalon yhteiseen potilastietojärjestelmään.

Terveystalon palvelukseen siirtynyt henkilökunta on käynyt koulutuksissa Seinäjoella tai muissa Etelä-Pohjanmaalla toimivissa Terveystalon yksiköissä – tai vastaavasti Seinäjoelta on käyty Vimpelissä tai Tuurissa.

Terveystalon aikeissa on monipuolistaa palveluitaan sen uusissa toimipisteissä. Vimpeliin on tarkoitus saada lisää erikoislääkärin palveluita. Asiakkaille on tarjolla esimerkiksi koko Terveystalon laboratoriopalvelut.

– Sähköiset palvelut mahdollistavat monenlaista. Asiakkailla on käytettävissään ympäri vuorokauden palveleva Lääkäri-chat ja Oma Terveys -mobiilisovellus, jolla voi varata ajan ja seurata omia terveystietoja, kertoo Titta Luoma-Kohtala.

Luoma-Kohtala painottaa, että Terveystalolla on tarkoitus olla edelleen fyysisesti läsnä.

– Fyysiset kontaktit ovat tärkeitä, mutta toisille jokin muu tapa asioida on sopivampi, esimerkkinä Lääkäri-chat.

Terveystalon Keskisen Suomen aluejohtaja Anu Väänänen kertoo, että Vimpelissä aukiolot tulevat laajenemaan jonkin verran.

– Asiantuntijat liikkuvat Terveystalon eri toimipisteiden välillä. Esimerkiksi laboratoriotuloksia varten ei tarvitse odottaa uutta aikaa, että kyseinen lääkäri tulee paikkakunnalle. Toimintaketjumme on nopea ja vastauksen saa puhelimitsekin.

Kivipelto jatkaa

Terveystalon Vimpelin-toimipisteessä on töissä neljä henkilöä. Toimipaikan päällikkönä työskentelee Annu Antila.

ILOn yrittäjä Juha Uusimäki jatkaa lääkärinä. Myös yleislääketieteen erikoislääkäri ja työterveyslääkäri Marja-Liisa Kivipelto palvelee asiakkaita. Vimpeliläisellä Kivipellolla on pitkä kokemus yksityiseltä lääkäriasemalta.

Hän perusti kesäkuussa 1988 Vimpelin Lääkärikeskuksen, joka toimi ensin vanhalla paloasemalla ja sittemmin muiden muassa vanhalla lääkäritalolla, nykyisen Hemilänrannan kohdalla Lakasenkujalla. Yhtiön osakkaina olivat myös Vimpelin Voima, Järviseudun Peruna ja Rannila Oy.

Heinäkuussa 2012 Kivipelto myi yhtiönsä Juha Uusimäki Oy:lle eli ILOlle. Kivipelto muistelee, kuinka Vimpelin ainoalla yksityisellä lääkäriasemalla on ollut tarjottavanaan erikoislääkärin palveluita kirurgista sisätautilääkäriin ja urologista korvalääkäriin ja gynekologiin.

– Itselläni on odotuksia siihen suuntaan, että Vimpeliin saadaan erikoislääkäreitä sillä tasolla, mitä on aikaisemmin ollut.

Virpi Poikelin

Toimipaikan päällikkö Annu Antila (ylh. vas.), asiakasneuvoja Heli Latukka, sairaanhoitaja Hanna Salmi ja työterveyshoitaja Hanna Vesala sekä aluejohtaja Anu Väänänen, yleislääketieteen erikoislääkäri ja työterveyslääkäri Marja-Liisa Kivipelto ja yksikönjohtaja Titta Luoma-Kohtala asettautuivat yhteiskuvaan Terveystalon avoimien ovien päivänä Vimpelissä.

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät