-15.4 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Lihakeitto maistui Soinin elonkorjuujuhlassa

– On helpotuksen tunne, kun sato on taas saatu korjattua. Vaikka kesä oli kuiva ja helteinen, saatiin Soinissa asiat kohtuudella hoidettua. Nyt on mukava kokoontua vähän yhteisesti näin Soinin kunnan juhlavuonna, totesi Soinin MTK:n puheenjohtaja Terho Korpela Soinin elonkorjuujuhlassa.

MTK Soinin pj. Terho Korpela ja sihteeri Terhi Tohni seurasivat meklari Heikki Lehisalon johtamaa huutokauppaa.

Yhtenä Soini 150-tapahtumana MTK toi esille kotimaisen, puhtaan ruuan merkitystä. Ruokasektori työllistää 300 000 suomalaista ja on merkittävä maamme hoitovarmuuden kannalta.

Valitsemalla kotimaista ruokaa varmistat, että työ entistä paremman tuotannon eteen jatkuu. Kotimaisen ruuan tunnistaa Hyvää Suomesta -merkistä ja Sirkkalehtimerkillä varustetuista tuotteista.

MAINOS

Kotimaista tuotetta saatiin maistella pakkasyön jälkeen, kun Suvi Leppälä ja Tarja Kantola tekaisivat Laasalan kyläseuran soppatykillä 150 litraa herkullista lihakeittoa. Päivän mittaan noin 200 henkilöä kävikin syömässä keittoa ja osa osti keittoa kotiinsakin.

Tapahtumassa osallistujat saivat tarjota työtä tai tuotetta huudettavaksi. Tarjolla olikin reilusti toistakymmentä monipuolista työtä: kodin siivoamista, villasukkia, leipäjuustoa, traktoriapua, suksien voitelua, ilmastoinnin puhdistusta, jalkahoitoa, ATK-apua, verhojen ompelua ja puukauppatarjouksen tekoa.

Pohjahinta Heikki Lehisalon meklaroimassa huutokaupassa oli aina kymmenen euroa. Kaikki tuotteet tuli huudettua.

Kaikki kertyneet varat Soinin MTK lahjoittaa Soinin 4H:n Plastic Coin -kokeilun tukemiseen.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät