0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kuntohoitaja eläkkeelle hymyssä suin

Avopalvelukeskus Toimelassa Vimpelissä vietettiin maanantaina iltapäivällä iloista eläköitymisjuhlaa, kun kuntohoitajana Vimpelissä vuodesta 1981 lähtien työskennellyt Marja-Liisa Kivipelto saateltiin eläkepäiville. Kahvittelun lisäksi tilaisuus piti sisällään jumppaa, laulua, muisteloita ja kostean yllätyksen.

Helsingin IV sairaanhoito-oppilaitoksesta kuntohoitajaksi vuonna 1977 valmistunut Kivipelto työskenteli kolme vuotta Kauhavan terveyskeskuksessa, jonka jälkeen hän haki ja pääsi Vimpelissä toimineeseen Järviseudun sairaalaan kuntohoitajaksi. Viimeksi hän on työskennellyt Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen Vimpelin terveysasemalla.
– Tämä on ollut minun unelmien ammatti, josta olen aina tykännyt, Kivipelto vakuuttaa.
Työssään hän on pitänyt parhaana asiakkaan pientäkin edistymistä ja sitä, että on saanut yhdenkin asiakkaan innostumaan toimintakykynsä ylläpitämisestä.

MAINOS

Pilkettä silmäkulmassa

Kivipelto ohjasi pienimuotoisen venyttelyjumpan tilaisuuteen saapuneille. Pitkään Vimpelissä liikunnanohjaajana toiminut, Kivipellon kanssa samaan aikaan liikunnanohjauksen peruskurssin Kuortaneella käynyt Jouko Arvola laittoi puolestaan juhlakaluun vipinää. Arvola matki Kivipellon tahtia tsempatessaan tätä tekemään liikkeet loppuun. Limboamistaitojaankin Kivipelto pääsi näyttämään – tosin sokkona. Sitten hänet vietiin sokkona tutustumiskierrokselle Toimelaan. Kierros päättyi Toimelan terapia-altaaseen ja juhlakalun kastumiseen.

Marja-Liisa Kivipelto kertoi kahvinjuonnin lomassa, ettei hänellä ole keinutuolia. Mutta jokin projekti pitää aina olla, kuten esimerkiksi tyttären auttamista muutossa.
– Vähän aikaa mennään iisibiisi, mutta vapaaehtoistyötä olen ajatellut.

Kivipellon harrastuksiin kuuluu lentopallo, puutarhanhoito. Hän pitää myös lenkkeilystä ja hyötyliikunnasta. Penkkiurheilukin kuuluu harrastuksiin. Hän kertoo viimeksi seuranneensa sunnuntai-iltana lentopallon MM-kisafinaalia.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät