-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Alajärveltä kaksi innokasta ehdokasta eduskuntavaaleihin Keskustan listoilta

Alajärvellä on kohdattu positiivinen ongelma, kun Alajärven Keskustan jäsenistöstä on noussut kaksi motivoitunutta, innokasta ja osaavaa ehdokasta valmiina asettumaan ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Lasten erikoissairaanhoitaja, maanviljelijä ja Alajärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu, 46, ja rehtori, maanviljelijä, Alajärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Joensuu, 40, kohtaavatkin ensimmäisen kerran jo tämän kuun loppupuolella järjestettävissä jäsenvaaleissa. Niissä ratkaistaan kumpi ehdokas on se, jota lähdetään paikallisesti tukemaan hänen matkallaan kohti eduskuntaa.

MAINOS

Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki Alajärven keskustan jäsenet. Ennakkoäänestys pidetään perjantaina 19.10. kello 12-16 Alajärven kaupungintalolla ja Lehtimäen palvelutoimistolla.

Varsinaiset vaalipäivät ovat keskiviikko 24.10. kello 10-14 ja torstai 25.10. kello 14-18 Alajärven kaupungintalolla ja Lehtimäen palvelutoimistolla.

Jäsenvaaleja Alajärvellä ei ole tiettävästi aikaisemmin järjestetty, joten nyt toivotaan mahdollisimman monen puolueen jäsenen lähtevän antamaan tukensa jommallekummalle ehdokkaalle. Kun vaalit on käyty ja yhteinen sävel löytynyt, ehdokkaat eduskuntavaaleihin asettaa lopullisesti piirikokous 9.11.

Ehdokkaista Sari Palmu toteaa kansanedustajan tehtävän olleen hänelle haave lapsuudesta saakka. Hän on toiminut saanut kotoaan kiinnostuksen yhteiskunnallisiin asioihin. 19 -vuotiaana hän oli ensimmäisen kerran ehdolla valtuustoon.

Hän on ollut piirihallituksessa, puoluevaltuustossa ja nyt kuudetta vuotta Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtajana. Näistä syistä Saria on kosiskeltu ehdolle jo edellisissä vaaleissa puolueen johdon taholta.

– Nyt pyyntöjä on tullut niin paljon, että katson ajan olevan tässä. Maaseudun terveys ja Lomahuollon puheenjohtajuus on ollut yksi asia, joka on kypsyttänyt päätökseni, Palmu toteaa. – Verkostoni ovat laajat ja olen saanut monia alajärveläisten asioita ajettua. Nyt haluan ajaa koko maakunnan asiaa.

Antti Joensuun tausta on hyvin samanlainen. Kiinnostus politiikkaan syttyi jo lapsena, olihan hänen isoisänsäkin valtuuston puheenjohtajistossa aikanaan, ja ehdolle valtuustoon Antti itse pyrki jo alle parikymppisenä. 20 -vuotiaana Antti olikin jo valtuustossa ja on siellä nyt neljättä kautta.

Tehtävien ja kokemuksen karttuessa varmuus ja halu vaikuttaa asioiden hoitoon laajemmallakin alueella, ovat kasvaneet.

– Alajärvellä olen nähnyt miten asioiden hoitaminen yhdessä samaan suuntaan, tuottaa tulosta, Joensuu sanoo ja muistuttaa, että tulevissa vaaleissa koko puolueella on iso työ tehtävänä, sillä hallitusvastuun myötä takamatkaa on tullut. Vastuunkanto näkyy gallupeissa.

Joensuun mielestä kentällä tarvitaankin nyt kovasti työn tekemistä.

Molemmilla ehdokkailla tärkeiksi koetut aihealueet ovat hyvin samantyyppisiä.

Molemmat tunnustautuvat suomalaisen ruoantuotannon puolestapuhujiksi, joille tärkeää on myös tuottajan toimeentulo. Myös koulutus, lasten ja nuorten asia sekä hoivatyö ovat asioita, joiden puolesta ehdokkaat ovat valmiita työskentelemään.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät