0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Soinissa Ohjaamo aukeaa nuorten avuksi

Soinissa avataan ensi maanantaina Ohjaamo, joka tarjoaa apua ja neuvoja kaikille nuorille mitä erilaisimmissa tilanteissa. Olipa pulma iso tai pieni, vaikka jonkin lomakkeen täyttäminen, niin silloin voi suunnata Ohjaamolle ja saada apua.

Ohjaamot ovat ympäri Suomea sijaitsevia paikkoja, joista kaikki alle 30 -vuotiaat saavat maksutonta apua ja tukea monenlaisiin asioihin, esimerkiksi opiskelu- tai työpaikan hakemiseen. Ohjaamoon voi tulla vapaamuotoisesti sen aukioloaikoina.

MAINOS

Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari painottaa, että Ohjaamo on tarkoitettu ihan kenelle tahansa nuorelle, joka tarvitsee vastausta johonkin kysymykseen.

Etsivän Nuorisotyön Miia Tanhuanpää muistuttaa, että asioiden selvittäminen ei ole aina niin helppoa ja termit ja toimijat saattaa nuorelta helposti mennä sekaisin.

Ohjaamoon tullessa nuoren ei tarvitse tietää, mikä on oikea taho hoitamaan asiaa tai minkä alan ammattilaiselta saa apua mihinkin pulmaan. Ohjaamossa asiantuntija auttaa eteenpäin niin työ- tai opiskelupaikan haussa kuin muissakin arjen tarpeissa. Yhteistyössä ovat mukana myös TE-toimisto ja KELA.

Ohjaamo on Työ- ja elinkeinoministeriön, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Sosiaali- ja terveysministeriön yhteinen kansallinen hanke. Tavoitteena on laajentaa Ohjaamoiden toimintaa koko Suomeen ja se toimiikin jo yli 50 paikkakunnalla.

Soinin ohjaamo kuuluu yhtenä osana Kuusiokuntien ohjaamo kokonaisuutta Alavuden, Kuortaneen ja Ähtärin kanssa. Soinissa aloittaa toimintansa siis Ohjaamo Kuusiokuntien Soinin toimipiste. Se toimii ensi maanantaista 8.10. alkaen nuorisotiloissa Liikekeskuksessa aina maanantaisin kello 12-15.

Paikalla ohjaamossa on tuona aikana joku Ohjaamon ringissä olevista toimijoista, kuten Saija Källi tai Suvi Osala 4H:sta ja nuorisopalveluista, Marjo Kuhmonen tai Aki Alatalo Työpajalta, Miia Tanhuanpää Etsivästä Nuorisotyöstä, Janne Kujala Vapaa-aikatoimesta, Kati Tiala sivistystoimesta tai Ilkka Aho seurakunnan nuorisotyöstä.

Toimipisteessä on kiertävät vetovastuu ja olipa ohjaamolla kuka toimija tahansa, kaikki auttavat samalla tavalla nuorten kysymyksissä.

Kuusiokuntien yhteisen Ohjaamon Facebook- ja Instagram -tilit vastaavat nuorten kysymyksiin myös vähän päivystysluonteisesti silloinkin, kun Ohjaamo ei ole auki. Ohjaamolle voi myös laittaa mailia, whatsupia tai sinne voi soittaa. Soinin ohjaamon sähköpostiosoite on ohjaamo.kuusiokunnat@soini.fi ja puhelinnumero 040 626 7999.

Soinin Ohjaamo jalkautuu myös muihin kohteisiin pop-up -tyyppisesti kulloinkin esillä olevien teemojen mukaisesti.

Tällaisia aiheita tulevat olemaan esimerkiksi yhteishaun aika, kesätyöasiat ja vaikkapa armeijan päättymisen aika, tilanteet jossa isommalle joukolle nuoria voidaan tiedottaa asioista samanaikaisesti.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät