-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

MuoviSammon ensimmäiset kampanjapäivät onnistuivat

Kampanjapäivissä Soinissa MuoviSampoon muovipakkaukset tuoneet palkittiin paikallisvaluutta Plastic Coinilla, joka käy maksuvälineenä ostoksissa K-Market Kanelissa.

Kierrätyksestä palkittiin euron kiloa kohden. Noin 60 henkilöä toi muovinsa keräykseen kahden päivän aikana viime viikon keskiviikkona ja torstaina.

MAINOS

Kuntalaiset palauttivat kaikkiaan 89 kiloa muovia, sekä panttipaketeista 34 jugurttipurkkia ja kolme jauhelihapakettia. Kaikkiaan jaettiin siis 91,1 euron edestä plastic coineja.

Ensimmäisenä kampanjapäivänä myös Soinin MTK kävi luovuttamassa Elonkorjuujuhlassa keräämänsä 400 euroa muovin kierrätyksen edistämiseen.

Soinin MTK toivoo, että samassa kokeilussa löytyisi tapa kierrättää paremmin maatilojen ja muidenkin yritysten muovijätteitä.

Monesti asiakkaita oli jonoksi asti. Tunnelma oli hyvä, kahvit ja Sari Honkolan kansainvälisen eläintenpäivän kunniaksi järjestämä hevosajelu viihdyttivät viileässä ilmassa.

Yle Tiede oli myös mukana dokumentoimassa uudenlaista kokeilua ja soinilaisten innostumista muovin pantilliseen kierrätykseen.

Seuraavat keräyspäivät ovat lokakuun viimeisellä viikolla, 29.–31.10. Panttimaksujärjestelmä on samantapainen, mutta siihen saatetaan tuoda uusia pakkauksia ja ohjeistuksia sen mukaan, kuinka toiminta kehittyy kokemusten ja asiakaspalautteen perusteella.

Myös yhteistyökumppaneiden tarpeet muovin jatko- ja uusiokäytössä kehittävät MuoviSammon toimintaa. Joukkue tähdentää, että pisteellä kerätään tässä vaiheessa vain kotitalouksien pakkausmuoveja. Erikseen ilmoitetaan, mikäli keräykseen voidaan ottaa muita muovijätteitä.

MuoviSampo-kampanja jatkuu tammikuuhun saakka. Siihen asti keräyspäiviä järjestetään tasaiseen tahtiin. Kampanja-aikana eniten kierrättäneet palkitaan.

Palkitsemisessa on mukana mm. Sale Soini ja mahdollisia muita yhteistyökumppaneita. Yle tieteen mediakampanja, jossa myös MuoviSampo on esillä, ilmestyy kevään 2019 aikana.

Lisäksi Soinin yhtenäiskoulun kaikki luokat on haastettu kilpailemaan koko kampanjan kovimman kierrättäjän tittelistä. Jokainen oppilas voi osallistua sekä yksityishenkilöiden että luokkien väliseen keräyskisaan.

Soinin 4H:n joukkue on mukana Sitran Maapalloliigan finaalissa kokeilullaan kannustaa pakkausmuovin kierrätykseen pullopanttijärjestelmästä muokatuilla palkitsemisratkaisuilla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät