Itsetuntemuksen kautta parempaan elämään

Mainos[adrotate banner="3"]

Oletko koskaan miettinyt, miten löydät itsesi uudelleen ja uudelleen samasta tilanteesta, johon olit jo moneen kertaan päättänyt olla palaamatta?
Ihmetteletkö, miksi toimit ja tunnet niin kuin tunnet ja toimit?

Näihin kysymyksiin on mahdollista etsiä vastauksia, ja sitä kautta suunnata kohti parempaa huomista itsetuntemisryhmissä.

MAINOS

Alajärvellä on alkamassa lähiaikoina uusi itsetuntemusryhmä.

Ihminen tavattavissa -terapeutti Eino Hoisko kertoo, että ryhmä koostuu 6-8 henkilöstä. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti viisi kertaa viikon välein Mentor Eino Mielenpalveluiden toimitiloissa Hoiskossa.

Yksi kokoontuminen kestää aina kolme tuntia ja ryhmässä työkaluina käytetään keskusteluja saatujen ennakkotehtävien pohjalta. Kokoontumisten välillä ryhmäläiset saavat kirjallisia tehtäviä.

– Itsetuntemuskurssi mahdollistaa kurssilaiselle tulla näkyväksi itselleen ja antaa selvyyttä siihen, miksi ihminen toimii ja tuntee niin kuin tuntee ja sen pohjalta toimii, Eino sanoo.

Kurssin tavoitteena onkin omien voimavarojen lisääminen lähimpien vuorovaikutussuhteiden tutkimisen kautta.

– Ryhmä sopii kaikille yli 18 -vuotiaille, jotka haluavat oppia tuntemaan itseään ja jotka haluavat työkaluja ymmärtää, miten minusta tuli minä.

Itsetuntemusryhmä on suljettu ryhmä ja kaikki jäsenet sitoutuvat vaitioloon. Jäsenet otetaan mukaan haastattelujen kautta. Haastattelulla pyritään varmistamaan, että kyseinen henkilö soveltuu ryhmään ja kykenee sitoutumaan kurssiin. Haastattelu tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä.

Saadakseen kurssista parhaan hyödyn, samalle kurssille ei voida yhtä aikaa ottaa aviopareja, eikä keskenään läheisiä ystäviä, ei myöskään samaan perhekuntaan kuuluvia jäseniä.

Toiminta starttaa heti, kun ryhmä on koossa. Aloituspäivä ilmoitetaan kurssilaisille noin viikkoa ennen alkua. Samalla kurssilaiset saavat ennakkotehtävän ensimmäistä kokoontumista varten.

Järviseudun lisäksi Eino Hoiskolla on toimipiste myös Seinäjoella.

Vastaavanlainen itsetuntemuskurssi käynnistyy, myös Seinäjoella, kun ryhmä saadaan täyteen. Itsetuntemuskurssit käynnistyvät aina, kun on riittävä määrä ilmoittautuneita.

Itsetuntemuskursseille voi osallistua joko Seinäjoella tai Alajärvellä.

Mentor Eino Mielenpalveluiden tarjonnasta saa lisätietoa sivuilta mentorpalvelut.fi ja sitä kautta voi myös ilmoittautua mukaan kursseille. Ilmoittautua voi myös puhelimitse.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliImproryhmä Kolina teki laulun juhlivasta Soinista
Seuraava artikkeliVimpeli KLL-pronssille