1.4 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan Seniorit jakoivat ansiomerkkejä

Järvi-Pohjanmaan Seniorit kokoontuivat isolla joukolla tapaamaan toisiaan, juhlistamaan piirin puheenjohtajan vierailua sekä ennen muuta ansioituneita jäseniään.

Erilaisessa kahvitilaisuudessa kirkontuvalla palkittiinkin näyttävä joukko aktiivisia toimijoita. Kultaisen ansiomerkin sai vastaanottaa Reijo Ojanen ja hopeiset merkit saivat Eeva Kangas, Teuvo Kangas ja Mauno Laakso.

MAINOS
Reijo Ojanen sai vastaanottaa kultaisen ansiomerkin piirin puheenjohtaja Margit Sasilta.

Pronssisin ansiomerkein muistettiin Pertti Alapiirtoa, Raimo Leppäahoa, Saara Salmenautiota, Sinikka Saukkoa ja Seija Tuiskua.

Juhlassa kuultiin niin musisointia kuin runojakin ja juhlan puhepuolesta vastasi Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Margit Sasi. Hän totesi vierailleensa Järvi-Pohjanmaalla edellisen kerran kautensa alkupuolella ja nyt uudelleen sen lopussa.

Sasi kertaili viimeisen vuoden tapahtumia, jolloin hän on saanut olla myös liittohallituksessa ja sen työvaliokunnassa. – Olen saanut nähdä valtakunnallisesti, miten seniorityö kentällä toimii, Sasi iloitsi.

Sasi näki tärkeäksi, että senioritoiminta ei muutu liian Helsinki -keskeiseksi, vaan että aina muistetaan myös kehäkolmosen ulkopuolelta löytyvän elämää. – Asioissa ei saa edetä liian kovalla vauhdilla, vaan aina senioreiden ehdoilla!

– Meillä on ihana nuori henkilöstö liiton toimistossa Helsingissä, jotka vauhdilla suunnittelevat uutta. Mutta meille senioreille pitää antaa aikaa omaksua uudet asiat rauhassa!

Sasi totesi todelliseksi haasteeksi sen, mistä yhdistyksiin löydetään toimijoita, jos vastuuhenkilöiltä vaaditaan liikaa esimerkiksi digitalisaation etenemisessä. – Tämä on vapaaehtoista toimintaa ja se pitää aina muistaa! Digitalisaatio ei saa edetä liian nopeasti, aina välillä on hyvä jarruttaa.

Puheenjohtajan tehtävässä Sasi kertoi todenneensa senioritoiminnan tärkeimmäksi asiaksi välittämisen. Seniorit eivät todellakaan jätä kaveria, vaan tarvittaessa kysytään kuulumisia, soitetaan, tai mennään käymään.

Myös edunvalvonta on tärkeää ja ensi vuosi onkin omistettu edunvalvonnalle koko liitossa. Tämäkin asia sisältää paljon muutakin kuin pienet eläkkeet ja verotuksen, sillä muitakin ongelmia on, jopa ikäihmisten kaltoinkohtelua.

Tämä näkyy ikääntyneiden huijausyrityksinä ja linssiin viilaamisena mitä erilaisimmissa asioissa. Sasin mielestä Senioriliiton pitää viedä tätäkin asiaa eteenpäin.

– Itse haluan jatkossakin kuulla kentän ääntä ja viedä sitä ääntä eteenpäin, Sasi totesi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät