-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Harri Silvolahti kohtaa ihmisiä työn äärellä – yrittäjä- ja työpaikkapappi poikkeaa kahville

Alajärven seurakunnassa yrittäjä- ja työpaikkapapin tehtävää hoitava pastori Harri Silvolahti haluaa kohdata ihmisiä siellä, missä nämä muutenkin ovat ja elävät.

Hän haluaa jalkautua ihmisten keskelle juttelemaan ja tähän liittyen Silvolahti on aloittanut myös vierailut työpaikoille. Aivan ensimmäisen vierailun hän teki viime viikolla Torstai-lehteen, jonne hänet kutsui Silvolahtea yrittäjien pariin johdatellut Markku Harju.

MAINOS

– Yrittäjiltä asialle on tullut hyvä vastaanotto ja minut sitten nimettiin asiaan yrittäjien puolelta vastuuhenkilöksi, Markku Harju kertoo ja sanoo, että seuraavatkin yritysvierailut on jo sovittu.

Silvolahden vierailuissa ideana on kohdata yrittäjä tai henkilöstöä vaikkapa ihan kahvikupin ääressä. Aikaa voidaan käyttää hetki tai paljon, ihan tarpeen mukaan. – Monilla työpaikoilla on kiire, talousasiat voivat painaa, Silvolahti sanoo. – Kahvikupin äärellä voidaan jakaa asioita ja siinä kynnys on todella matalalla.

Silvolahti rohkaiseekin yrittäjiä ottamaan yhteyttä vaikkapa soittamalla 044 501 5777 tai maililla harri.silvolahti@evl.fi. Näin voidaan sopia koska Harri tulisi käymään. – Toivoisin pääseväni vierailulle myös Lehtimäen kappelin alueella oleviin yrityksiin, Silvolahti sanoo.

– Yleensäkin aina, jos työpaikoilla tulee äkillinen kriisi tai yllättävä ongelma, ketä tahansa meistä papeista voi pyytää käymään, lyhyelläkin varoitusajalla, Silvolahti muistuttaa.

Joulun lähestyessä yritykset voivat pyytää pappia paikalle pitämään joulunajan hartautta. – Heitän palloa myös urheiluseuroille, itsekin innokkaaksi pesäpallon ystäväksi tunnustautuva Silvolahti sanoo. – Me papit olemme täysin käytettävissä myös urheiluseurojen tarpeisiin, vastaanottavan ryhmän ehdoilla.

ABC:lle papin pöytään

Entistä matalampaa kynnystä seurakunnan pappien luo Alajärvellä järjestetään tammikuusta alkaen kerran kuussa myös siten, että ABC:llä voi istahtaa ”papin pöytään”. Ensimmäinen kerta on keskiviikkona 23.1. kello 12 alkaen, silloin paikalla on Silvolahti, mutta jatkossa tavattavissa ovat muutkin papit.

Papin luo on tuolla helppo poiketa rupattelemaan ja vaihtamaan kuulumisia.

Idea tähän on tullut Silvolahden aikaisemmasta seurakunnasta Lappeenrannasta, jossa papin pöytä on ollut suosittua matalan kynnyksen toimintaa jo pitkään.

Jo ennen papin pöydän kattamista ABC:llä on tulossa ennen Joulua vielä yleinen Jouluhartaus, johon mukaantuloon kynnys on takuulla riittävän matalalla jokaiselle.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät