1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Joulupostimerkin koristepallo heijastelee kuusessa joulun tunnelmaa

Posti julkaisee keskiviikkona 7. marraskuuta joulupostimerkit. Kotimaan ikimerkeissä on tänä vuonna kaikille tuttuja näkymiä suomalaisten kotien joulunvietosta.

Ulkomaan joulupostimerkin aiheena on luistimet ja talvisiin tervehdyksiin soveltuva ikimerkki kuvaa lumisia pihlajanmarjoja.

MAINOS

Joulutervehdyksen Kun joulu on -ikimerkin aiheena on punainen koristepallo kuusen oksalla. – Joulupallon kyljestä voi kuvastua ihmisten kokoontumista, ääniä ja laulua. Toisaalta palloon voi heijastua oma hyvä hetki, kirjan lukeminen ja vetäytyminen, joulupostimerkit suunnitellut Marjo Nygård kertoo.

Joulun kotimaan punasävyisessä Kodin kynttilät -ikimerkissä säihkyy neljä retrotyylistä kynttilää. – Merkki kuvaa neljää joulua edeltävää adventtisunnuntaita ja joulurauhaan laskeutumista. Joulu valtaa viikko viikolta kodin kynttilä kerrallaan, Nygård kuvailee.

Ulkomaan Rati riti ralla -ikimerkkiin on kuvitettu lystikkäät luistimet, värikkäät villasukat ja sinertävä jää.

– Luistimilla voi kiitää pitkin luonnonjäätä tai kaupungin luistinradalla vaikka Ateneumin edessä. Pipo päähän, kintaat käteen, kaakaot reppuun ja antaa luistinten liukua, Nygård kehottaa.

Jäämarjat hehkuvat pakkasessa

Kaikkiin kotimaan talvisiin tervehdyksiin soveltuva Jäämarjat-ikimerkki kuvaa lumen peittämiä pihlajanmarjoja.

– Syksyn ja talven rajalla luonto tarjoaa ravintoa ja kauneutta pihlajanmarjojen muodossa. Pakkanen kesyttää niiden kirpeyden ja saa värit hehkumaan, postimerkin suunnitellut Stiina Hovi kertoo.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät