-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lapsille paljon nähtävää ja koettavaa Rantakylän koululla

Poliisiauto, sammutusauto ja traktori. Hevonen ja aasi, kaneja, kukkoja ja kanoja. Kasvomaalausta, ilmapallohahmoja ja askartelua. Kahvilan herkkuja. Grillimakkaran syömistä koulun pihalla. Vaate- ja tuote-esittelyjä. Sokerina pohjalla Maddalenan leikkilaulushow.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vimpelin paikallisosaston järjestämä Perhepäivä kokosi perheitä Rantakylän koululle. Nähtävää ja koettavaa riitti perheen pienimmille ja vähän isommillekin.

MAINOS

MLL:n väki on järjestänyt Aapiskujan koululla peuhapäivän, joka sekin veti aikanaan väkeä puoleensa. Rantakylän koululle MLL oli saanut yhteistyökumppaneikseen piha-alueella tapahtuneen makkaranmyynnistä vastanneen Rantakylän Kyläseuran.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vimpelin paikallis yhdistyksen puheenjohtaja Kristiina Lassila totesi yhdistyksen halunneen järjestää tapahtuman välillä muuallakin kuin kunnan keskustassa.

Maddaleena ihastutti esityksellään Vimpelissä.

– Täällä on mukavat tilat järjestää tapahtuma. On hienoa, että saadaan käyttää koulun tiloja.

Koulun aulassa oli tuote- ja vaate-esittelyä ja askartelulle omat pisteet. Hieman sivummalla oli mahdollisuus päästä tutustumaan muiden muassa kolmivuotiaaseen ranskanluppa Siiriin. Siiriä sai silittääkin.

Moni pienemmän väen edustaja näki ensimmäistä kertaa eläviä kanoja ja kukkoja. Ne edustivat kahta eri rotua: faverolle ja mille fleur.

Ja kuten rotujen nimistäkin voi päätellä, rodut ovat ranskalaisia. Ihmetystä herättivät myös kananmunat, jotka eivät olleetkaan valkoisia!

Kolmivuotiasta ranskanluppa Siiriä sai silittää ja rapsuttaa.

 

Kysymyksiä poliiseille

Moni poika ja tyttö kävi kokeilemassa traktorikyytiä ja istumassa poliisiautossa.

Vanhempi konstaapeli Jani Pykäri kertoi, että poliisipartiot osallistuvat Perhepäivän tapaisiin tapahtumiin aina kun ehtivät.

– Olemme hälytyspartio ja joudumme tarvittaessa lähtemään suorittamaan tehtävää.

Pykäri ja vanhempi konstaapeli Anssi Särkiniemi saivat vastata tiedonhaluisten lasten moninaisiin, etenkin tekniikkaan liittyviin kysymyksiin.

Etenkin tietokone, tutka ja poliisin varusteet olivat mielenkiinnon kohteena. Auton sisälläkin sai käydä. Kahdeksanvuotiasta Elias Viitaniemeä kiinnosti poliisiauton takaosassa oleva pieni takakontti ja sen tarkoitus.

Reipas Aapiskujan koulun tokaluokkalainen muisti myös kertoa, että hän on käynyt eskarin Rantakylän koululla.

– Paikka ei ole muuttunut, on samanlainen kuin silloin.

Vanhemmat konstaapelit Anssi Särkiniemi (vas.) ja Jani Pykäri vastasivat moneen kysymykseen. Myös Elias Viitaniemi kävi tutustumassa poliisiautoon.

 

Tanssiva ja laulava nukke Maddaleena johdatti lapset ja vähän vanhemmatkin musiikilliseen seikkailuun.

Konsertissa sai laulaa ja tanssia mukana. Maddaleena esitteli itsensä laulaen, menneiltä vuosikymmenilta tutun laulun avulla: Nyt katsokaa kun nukke tanssii, Maddaleena Bella Bimba.

Asikkalan puiset rattaat lähtivät hurjaan vauhtiin ja Täti Monika -lauluakin päästiin laulamaan. Hassunhauskat taikatemput upposivat Perhepäivän osallistujiin

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät