-16.6 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Töysän nuorisoseuran näytelmäryhmä yllättää – pikkujoulukauden esityksissä Kinkku Kylmänä

Töysän Nuorisoseuralla useamman vuoden kypsynyt mielenkiinto näytelmäryhmän kokoamisesta ja näytelmän toteutuksesta tuottaa tulosta, kun innokas porukka on harjoitellut näytelmän varta vasten pikkujoulukauteen.

Seppojuhani Ruotsalaisen käsikirjoittama ”Kinkku kylmänä” on riemukas kommellusten sarja siitä kun kinkun puuttuminen voi olla ratkaiseva tekijä joulunviettotavasta riippumatta.

MAINOS

Tapahtumat alkavat kun espanjalaisen aurinkorannan hotelliin saapuu suomalainen turistiryhmä joulun viettoon.

Vaikka kohde on mieluinen ja hotellin puitteet loistavat (tai no, vähintäänkin hyvät), hotellihenkilökunta (Minna Ala-Kanto, Markku Julku) palvelualtista sekä kanssamatkustajien seura melkein miellyttävä, niin jotain silti puuttuu: ruokapöytään halutaan suomalainen joulukinkku.

Samalla kun Veikko (Mikko Kaunismäki) on joulukinkun puolestapuhujana kommodori Riston (Jorma Toopakka) ja lääkäri Erikin (Reima Ala-Salmi) junaillessa kinkkua kohteeseen, teettää huolta myös Veikon ja Hiljan (Pirjo Jaatinen) pitkä ja kivinen suhde: ”Nyt kun lomalla ollaan niin akka pitäisi saada kiinnostumaan jostain muusta kuin minun hyppyyttämisestä – nyt otetaan elämästä ilo irti, tai se mitä otettavissa on”.


Hotellin isäntä Jose on espanjalaisittain kova laulumies, jonka seurassa matkaajat viihtyy – toivomisen varaa kylläkin olisi itse lauluissa joita suomalaiset ovat hänelle opettaneet vuosien varrella.

Ratkaisu löytyy tilanteeseen kuin tilanteeseen, vaikkakin ehkei aivan toivotulla tavalla – miksi hotellin isäntä Jose laulaa Hiljalle yksityisserenadia, miten matkaoppaan (Annikki Hakala) lomaosakemyynti on ratkaisuna Veikon parisuhteeseen ja kuinka on mahdollista että kinkkua kuljetetaan paikalle sairaanhoitajan (Virve Myllyaho) saattelemana?

Näytelmän muissa rooleissa nähdään mm. Pirkko Kallio, Minna Hakala, Eija Takamäki, Timo Ala-Kanto ja Reijo Tikkamäki.

Näytelmätoiminnalle juuret Suomi-100 juhlavuoden näytelmästä

Töysän nuorisoseuran toimijoiden keskuudessa olleet toiveet näytelmien järjestämisestä sai Suomi-100 juhlavuodelle Alavuden kaupungin tilaaman Arto Juurakon Silta-näytelmän myötä lähtösysäyksen nuorisoseuran omalle näytelmäryhmälle.

Syksy- ja pikkujoulukauteen toteutettava näytelmä on varta vasten innokkaalle uudelle harrastajaryhmälle valittu keveä aloitus toiveille näytelmätoiminnan vakiinnuttamisesta.

Töysän nuorisoseuran näytelmäryhmää aloittava ensimmäinen kausi on toteutettu Lakeudenportin kansalaisopiston ryhmänä Janne Vuorelan ohjauksella.

Esityskauden ensi-iltaa vietetään torstaina 15.11. kello 19 ja kokonaisuudessaan näytelmästä järjestetään neljä esityskertaa marraskuussa 15.-25.11. sekä kaksi joulun välipäivinä 28.-29.12.

Töysän nuorisoseuralla (Seurapolku 1, 63600 Töysä). Liput 15€ sisältäen väliaikakahvituksen. Lisätietoja löytyy facebook.com/Toysannuorisoseura.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät