1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

JPYP juhlisti 25-vuotista toimintaansa

Hotelli Alvariiniin kokoontui runsas joukko JPYP:n yhteistyökumppaneita, niin hallinnon kuin yritysten edustajia, yhteiselle aamupalalle juhlistamaan JPYP:n 25 -vuotista toimintaa.

Tilaisuuden avasi JPYP:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa katsauksella JPYP:n toimintaan nykypäivänä.

MAINOS
Toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa kertoi alueen yrityksissä olevan käynnissä isoja investointeja tulevaisuuteen.

– Toiminta jakautuu kolmeen sektoriin. Yrityspalveluun, kehittämispalveluun sekä toimintaympäristön kehittämiseen ja aluemarkkinointiin.

Vesa Alanko-Luopa totesi, että luonnollinen kasvu yrityspalvelun toiminnassa tulisi, jos Lappajärvi ja Evijärvi liittyisivät JPYP:n osakkaiksi.

JPYP:n ensimmäinen toimitusjohtaja Heimo Höykinpuro kertoi yrityspalvelun alkuvaiheista, kun yrityspalvelun toimisto sijaitsi Vimpelissä ja toiminta vielä haki uomiaan. – Tarkoitus oli alun pitäen että kynnys hakea neuvoa yritysasioissa pidetään mahdollisimman matalana.

– Aloittavan yrittäjän pitää olla helppo saada neuvoja ja vinkkejä, jotta alueelle syntyisi jatkossakin elinvoimaisia yrityksiä. Uusien yritysten myötä Järvi-Pohjanmaan alueelle saadaan myös uusia työpaikkoja ja asukkaita, totesi Höykinpuro.

Etelä-Pohjanmaan yrittäjien terveiset 25 -vuotiaalle JPYP:lle toi puheenjohtaja Anne Niemi. Hän kiitti siitä, että Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy on ollut yrittäjien tukena ja synnyttämässä uusia yrityksiä alueelle jo neljännesvuosisadan.

Lappajärven kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi toi Lappajärven kunnan onnittelut tilaisuuteen ja totesi, että mahdollinen osakkuus Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:ssä jää todennäköisesti seuraavan kunnanjohtajan pohdittavaksi, sillä Lehtiniemi on jäämässä ensi syksynä eläkkeelle.

Alajärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Joensuu kiitteli kaupungin puolesta yrityspalvelua toiminnasta yritysten ja kaupungin hyväksi. – Monissa hankkeissa on saatu hyviä tuloksia aikaan ja uutta yritystoimintaa synnytettyä sitäkin kautta, totesi Joensuu.

JPYP toimii osana Hoiskontie 25 -seudullista innovaatio- ja kehittämiskeskusta yhdessä Järviseudun ammatti-instituutin, Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulun (SeAMK) ja Aisapari ry:n kanssa.

JPYP:n entinen toimitusjohtaja Heimo Höykinpuro piti katsauksen yhtiön alkuvaiheisiin.

Yhtiöllä on toimipaikat Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä. Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy (JPYP) on Alajärven kaupungin, Soinin ja Vimpelin kuntien sekä alueen 22 yrityksen ja pankin yhteisesti omistama elinkeinoyhtiö.

Yhtiö tarjoaa yritys- ja kehittämispalveluita toimialueen osakaskunnille ja yrityksille. Yhtiö on osa Alajärven kaupungin konsernia.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy (JPYP) tarjoaa maksuttomia neuvontapalveluja toimialueensa yrityksille niiden elinkaaren kaikissa vaiheissa, yrityksen perustamisesta omistajanvaihdokseen saakka.

Työntekijöitä alueelle kaivataan

Uusia yrityksiä perustettiin viime vuonna Alajärvelle 53, Soiniin 11 ja Vimpeliin 13. Yhteensä alueelle syntyi 77 uutta yritystä. Samalla toiminta-alueella lopetettiin vastaavasti 75 yritystä.

Alueen kärkiyritykset tulevat investoimaan toimintaansa vuosina 2016-2019 yhteensä 115-130 miljoonaa euroa, joka tarkoittaa noin 120 uuden työpaikan syntymistä Järviseudulle.

Alueella on menossa poikkeuksellisen voimakas kehittämisen vaihe. Yritysten suuri panostus tulevaisuuteen yhdessä alueelle tehtyjen julkisten investointien kanssa luovat pohjaa koko alueen elinvoimaisuuden kehitykselle.

Kai Hannulabacka

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät