0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Jere Övermark Idols-finaaliin

Lappajärven Jere Övermark lauloi itsensä tämänvuotisen Idolsin finaaliin.

23-vuotiaan nuorukaisen finaalipaikka selvisi toisena. Idolsin finaali on vuorossa ensi perjantaina. Finaalikolmikkoon kuuluvat myös Leo Pakarinen ja Patrik Blomberg.

MAINOS

Viime viikolta Jere Övermarkin kanssa kärkinelikkoon olivat selviytyneet Pakarinen, Blomberg ja Noora Mäkinen.

Idolsin toiseksi viimeisessä lähetyksessä nelikon tehtävänä oli esittää kaksi kappaletta: ensimmäisellä biisikierroksella jonkin klassikko ja toisella kierroksella koelauluissa esitetty kappale.

Övermark oli valinnut klassikkobiisi-kierrokselleen Simon and Garfunkelin vuonna 1964 levyttämän Sound of Silence -kappaleen. Vahva, herkkä ja hiljalleen kasvanut tulkinta lienee aiheuttanut monia ihastuksen väristyksiä kotikatsomoissa. Esitys sai tuomaristolta kahtalaisen vastaanoton.

Jone Nikula koki, että esityksessä oli vähän liian paljon puristusta ja toivoi ensi viikolta tasaisempaa suoritusta. Päätuomari Elastinen totesi puolestaan lappajärveläisnuorukaisen osaavan valita kappaleita.

– Korkea rekisterisi on maaginen ja aiheuttaa kateutta monessa mieslaulajassa.

Muut perjantaina esiintyneet tarjoilivat yleisölle muiden muassa Coldplayn ja Katri Helenan kappaleita.

Suitsutusta tuomareilta

Puolisen vuotta sitten pidetyissä koelauluissa Övermark esitti tanskalaisen Lukas Grahamin tunnetuksi tekemän Seven years -kappaleen.

Perjantainen, bändin säestyksellä tehty live-esiintyminen sai Jone Nikulan kehumaan Jere Övermarkia kovaksi laulajaksi ja vaivaannuttavan taitavaksi.

Elastinen totesi puolestaan nuorukaisen taitojen olevan vertaansa vailla, mutta Övermarkina hän lähtisi panostamaan suomenkieliseen musiikkiin. Jannika B oli sitä mieltä, että Jere kuuluu finaaliin.

– Ihan vain silkkaa iloa oli kuunnella ja katsella, hehkutti puolestaan Maija Vilkkumaa.

Kisan kulusta eli finaalikolmikosta päättänyt yleisö oli tuomariston kanssa samoilla linjoilla. Nähtäväksi jää, räjäyttääkö Övermark äänipotin eli saa kertaalleen jo saalistamansa kovimman äänimäärän.

Perjantain lähetykseen järviseutulaisten suosikkikilpailija sai lisäpotkua, sillä ohjelmassa esiintyi Övermarkin suosikkiyhtyeekseen mainitsema Sunrise Avenue.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät