Panda Trail -hankkeessa lähikohteet esille

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvi, Soini ja Ähtäri ovat käynnistäneet yhteisen Panda Trail -hankkeen, jonka tavoitteena on vauhdittaa matkailun kasvua Etelä-Pohjanmaan reuna-alueilla Suomenselän ja Järviseudun erityistä luontoa ja kulttuurinähtävyyksiä hyödyntäen.

Hankkeessa otetaan käyttöön uusia innovatiivisia tapoja tuoda näitä vahvuuksia esille kansallisen ja kansainvälisen matkailun tarpeisiin.

MAINOS

Hankevetäjänä on aloittanut Emilia Etula, jonka toimipiste sijaitsee Soinin kunnantalolla. Etula on toiminut aiemmin JPYP:n hallinnoimassa Vireä ja vahva Järviseutu -hankevetäjänä.

Hankkeen taustalla on tarve saada hyödynnettyä Ähtärin pandamatkailun uudet matkailijavirrat sekä toisaalta tukea Eläinpuiston ympärille rakentuvaa ympärivuotista matkailuklusteria uusilla monipuolisilla ja digitaalisilla tavoilla.

Soveltamalla olemassa olevia innovaatioita, kuten nykyaikaista kuvaustekniikkaa ja älylaitteiden tuomia mahdollisuuksia, saamme luonto- ja kulttuurikohteemme esille uudenlaisella ja kiinnostavalla tavalla.

Digitaalisten ratkaisujen avulla kohteita voidaan kuvata elämyksellisesti sekä kertoa niistä tietoa ja tarinoita myös reaaliaikaisesti.

Hanke käynnistyy kartoittamalla kohteita, joita lähdetään kuvaamaan houkuttelevin tavoin.

Valituista kohteista tehdään mm. drone-kuvausta hyödyntäviä esityksiä, ja kohteisiin luodaan digitaalinen infrastruktuuri, jonka avulla niitä voidaan tarinallistaa.

Alueen kiinnostavimpien luonto- ja kulttuurikohteiden kartoitus on parhaillaan käynnissä, ja siihen pääsee vaikuttamaan osallistumalla kyselyyn Panda Trail -hankkeen Facebook-sivulla tai ottamalla yhteyttä projektipäällikkö Emilia Etulaan.

Hanke on saanut päärahoituksen 70 prosenttia Etelä-Pohjanmaan liitolta (AIKO -alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistäminen) ja 30 prosenttia hankkeeseen osallistuvilta kunnilta.

Kustannusarvio on yhteensä 41700 euroa. Hanketta hallinnoi Soinin kunta ja sitä toteutetaan marraskuusta 2018 huhtikuun 2019 loppuun.

Hankevetäjä Emilia Etula toivoo, että puolen vuoden hankeaikana saadaan esille lähialueen nähtävyyksiä ja kohteita.

– Kaikki hankkeen kunnat odottavat, että kuntien nähtävyydet ja luontokohteet täydentävät toisiaan. Rengasmatkailumahdollisuudet alueella ovat hyvät, sillä kohteita ja olemassa olevia reitistöjä on jo nyt hyvin.

– Hankkeen aikana ne tuodaan entistä paremmin esille, uskoo Etula.

Panda Trail -hankkeen facebook-sivuilla on kysely, jossa tiedustellaan, mitä luonto- ja kulttuurikohteita hankkeen aikana tulisi kehittää.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliNollalinja pitää – mieti pikkujoulujen kulkemiset jo etukäteen
Seuraava artikkeliMyllyvainion päiväkodin lapsille huomioliivit ryhmän mukaan!