0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Alajärven kulttuuripalkinto Annukka Raatikaiselle ja Niina Hallilalle

Alajärven kaupungissa juhlistetaan torstaina 6.12. Suomen itsenäisyyden 101. vuotta.

Alajärven ja Lehtimäen kirkoissa kello 10 alkavien sanajumalanpalvelusten jälkeen ovat vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille sekä pääjuhla Alajärven seurakuntatalolla ja Lehtimäellä seurakuntakodilla.

MAINOS

Alajärvellä Itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä keskustassa, Kurejoella ja Menkijärvellä sekä kirkon ympäristössä ja uudella hautaus-maalla sijaitseville muistomerkeille.

Reserviupseerinaiset sytyttävät kynttilät Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa jumalanpalvelusta, jonka pitää kappalainen Harri Silvolahti ja kanttorina Ismo Pitkänen.

Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa reserviläisten johtama kunniakäynti ja seppelten lasku sankarihaudoille, jossa Harri Silvolahden johdolla rukous ja virsi.

Seurakuntatalon salissa kello 12 alkavan ohjelmallisen juhlatilaisuuden musiikkitarjonnan tuottaa Alajärven musiikkiopisto.

Seurakunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuo Harri Silvolahti ja juhlapuhujana on Alajärven nuorisovaltuuston puheenjohtaja Essi Pitkäkangas.

Itsenäisyyspäivän juhlassa luovutetaan tämän vuoden kulttuuripalkintoa symboloiva ”maksuosoitus” saajilleen. Alajärven sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 7.11. myöntää Alajärven kulttuuripalkinnon jalometallimuotoilija Annukka Raatikaiselle ja artenomi Niina Hallilalle.

Itsenäisyyspäivän hämärtyessä iltaa kohti Lions Club Alajärvi-Järviseutu sytyttää ulkotulet vuosien 1918 ja 1939–45 muistomerkeille.

Lehtimäen kirkossa sanajumalanpalveluksen toimittaa vs. kappalainen Juha Vihriälä ja kanttorina Eeva-Liisa Kolonen. Jumalanpalveluksen jälkeen seppelten lasku sankari-vainajien muistomerkeille.

Itsenäisyyspäivän juhla jatkuu seurakuntakodilla jossa myös kahvitarjoilu. Juhlan ohjelmassa mukana ovat Jari Mäenpää, Laura Pajula ja Lehtimäen mieskuoro.

Juhlajärjestelyt on toteutettu yhteistyössä Alajärven seurakunnan, Alajärven musiikkiopiston, reserviläisten, Lions Club Alajärvi-Järviseudun ja Lehtimäen mieskuoron kanssa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät