1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Askel joulua kohti liikuntahallilta

Vimpelin perinteiset joulunavausmarkkinat kokosivat tänä vuonna kohtalaisen kävijämäärän liikuntahallille. Yhdistyksiä, koululuokkia ja muita tahoja oli mukana 18 kappaletta myynti- ja esittelypisteineen. Joulutunnelmaan pääsi virittäytymään kahvikupposen ääressä, joulutortun tai -piparin kera.
Tapahtuman aikana tavattiin tuttuja ja vaihdettiin kuulumisia. Joulunavausmarkkinat huipentuivat vapaa-aikatoimen ja Vimpelin Vedon palkitsemistilaisuuteen. Vimpelin Vuoden urheilijana palkittiin judoka Vilma Leppäniemi, jonka tämänvuotisiin saavutuksiin kuuluu muiden muassa alle 21-vuotiaiden SM-hopea alle 70 kilon sarjassa.

Lappajärven Veikkoja edustava judoka Vilma Leppäniemi palkittiin Vimpelin parhaana urheilijana joulunavausmarkkinoiden yhteydessä pidetyssä palkitsemistilaisuudessa.

MAINOS

Joulunavauksen varaslähtö otettiin jo perjantai-iltana, jolloin väki vaelsi Hippo-puistoon Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistyksen ja Vimpelin Yrittäjien järjestämään tapahtumaan. Joulupukki ja muori olivat paikalla. Ohjelmallinen iltahetki päättyi kehuja keränneeseen ilotulitukseen.

Runot postikorteiksi

Vimpeliläislähtöinen, nykyisin Koskenkorvalla asuva Eija Niemistö oli tuonut myyntiin postikortteja. Niiden pohjana on Niemistön viime vuoden lopussa julkaisema Näppäinvirheitä-niminen runokirja.
– Koskenkorvalla asuva ystäväni Henna-Riikka Virtanen on taitava kuvaaja. Lyötiin päät yhteen, että voisiko omaksi ja muidenkin piristykseksi tehdä jotakin.

Niemistö valikoi kahdeksan runoa Näppäinvirheitä-runokirjasta ja Virtanen kahdeksan kuvaa omasta kuvakokoelmastaan, joista painettiin kahdeksan erilaista postikorttia. Eija Niemistö kertoo ymmärtävänsä nykyteknologian merkityksen, mutta hänestä itsestään on ihanaa saada ja lähettää postikortteja.
– Haluan tuoda esiin ripauksen nostalgiaa ja ihmisten muistamisen.

Taattu menestys

Vimpelin joulunavauksen vetonaula on jo vuosien ajan ollut Vimpeli-Seuran kustantama Vimpelin Joulu -lehti, joka tulee perinteisesti ensimyyntiin liikuntahallin tapahtumassa. Tänäkin vuonna joululehti kuului joulunavausmarkkinoiden menekkituotteisiin, sillä lehtiä ehdittiin myydä noin 150 kappaletta. Samalla tehtiin tunnetuksi Vimpelin kulttuuripalkinnonkin saanutta kotiseutuyhdistystä.

Vimpeli-Seuran uusimmat myyntiartikkelit ovat t-paitoja. Het sitte väkitukko -paita nostattaa suunpieliä hymyasentoon.

Vimpeli-Seura on joulunavausmarkkinoiden vakio-osallistuja, joka myi painotuoreiden joululehtien lisäksi t-paitoja.

Kunta palkitsi joulunavauksessa Mitä hyvää Vimpelissä -teeman tiimoilta Minna Salmen, joka oli organisoinut vapaaehtoisia tuomaan torkkupeittoja intervalliosastolle: lahjoituksena saatiin sekä ihan uusia että käytettyjä fleece-huopia. Tempaus sai innostuneen vastaanoton. Lisäksi kunta palkitsi kaksi vapaaehtoistoimijaa: Suomen Punaisen Ristin Vimpelin osaston ja Moms for Kids -yhdistyksen.

Kunta palkitsi myös Vedon miesten Superpesis-joukkueen pelinjohtajana kausilla 2015–2018 toimineen Sami-Petteri Kivimäen. Hän sai lasijäljennöksen numero seitsemän Kari Ovaskan veistämästä Pesäpalloilija-patsaasta. Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen muistutti Vedon olevan saumaton osa Vimpelin brändiä. Kivimäki nosti kiitospuheenvuorossaan esiin tunteet ja yhteisöllisyyden. Hän vakuutti kunniamaininnan olevan hänelle iso juttu.

Vimpelin kunta muisti Vedon miesten Superpesis-joukkueen tehtävät jättänyttä Sami-Petteri Kivimäkeä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät