-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Alajärven joulu avattiin Palotorilla

Runsas väkijoukko oli saapunut perjantaina katsomaan Alajärven joulunavausta keskustan liikkeisiin ja Palotorille.

Pieni pakkanen ei haitannut pikkuväkeä kun itse joulupukkikin oli paikalla. Lapset kävivät perinteisesti juttelemassa pukille lahjatoiveistaan ja nykytavan mukaan pukki suostui myös yhteiskuvaan tenavien kanssa. Jami oli tuonut paikalle ponin, jonka selässä sai myös ratsastaa.

MAINOS

Tilaisuuden juonsi Niina Männistö upeasti, saaden lapset mukaan joulun tunnelmaan. Hoiskon koulun tonttukulkue esitti lavalla jouluisia laululeikkejä ja muodosti lopuksi pahvilappusista kaupungille onnentoivotuksen Alajärvi 150 v.

Joulupukki muistutti sekä lapsia että aikuisia olemaan kilttejä aina, mutta aivan erityisesti näin joulun alla. Vaikka jouluna on tietysti jännittävää saada lahjoja, niin vielä tärkeämpää on yhdessäolo perheen ja tuttujen kanssa ja vaikkapa lautapelien pelailu porukalla.

Alajärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Joensuu oli tyytyväinen että väkeä oli saapunut sankoin joukoin joulunavaukseen ja ostoksille Alajärven keskustaan.

– Kauppa työllistää väkeä ja Alajärvi toimii selkeästi alueen kaupallisena veturina. Alajärvelle kannattaa tulla ostoksille kauempaakin sillä tarjontaa ja erikoismyymälöitä löytyy hyvin.

– Black Friday oli houkutellut tarjouksillaan runsaasti väkeä liikkeisiin.

Antti Joensuun puheen jälkeen sytytettiin kaupungin jouluvalot. Yrittäjien järjestämä ilotulitus näkyi kirkkaassa ilmassa upeasti.

Tilaisuuden jälkeen saattoi mennä vielä tekemään ostoksia, sillä liikkeet olivat perjantaina normaalia pitempään auki.

Jamin ammatti-instituutti oli järjestänyt Ruoka-kahvion entisiin tiloihin Infoa vastapäätä joulukuusien koristelukilpailun yrityksille. Koristellut ja valaistut kuuset ovat kaupunkilaisten ilona tilassa jouluun saakka.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät