-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Työpaja Kipinä valmistautuu Joulumyyjäisiin!

Työpaja Kipinässä Alajärvellä valmistaudutaan parhaillaan jo kuumeisesti Joulumyyjäisiin, jotka pidetään tulevana tiistaina Kipinän myymälässä.

Työpaja Kipinä sijaitsee Kuopiontien varrella ja vuoden alusta lukien se on ollut kaupungin omaa toimintaa, kun sitä ennen kaupunki osti toiminnan ostopalveluna Alajärven Päiväkeskusyhdistys Ry Keitaalta.

MAINOS
Miesväkikin osaa tehdä kaunista jouluun, tässä valmisteilla kauniita koristeita myyjäisiin.

Keväällä yksilö- ja työvalmentajana tehtävänsä aloittanut Mikko Peräaho kertoo, että työntekijöitä on Kipinässä kaikkiaan kolme, hänen lisäkseen työvalmentaja Päivi Isotalo ja yksilövalmentaja Tarja Karisaari-Hirsimäki.

Toiveena on saada palkkatuella myös keittiölle palkattua yksi henkilö ruuan valmistukseen työpajalaisille. Nyt keittiöllä keitellään ainoastaan vain aamu- ja iltapäiväkahvit, kun tiloilla olisi kapasiteettia laajempaankin toimintaan.

Persoonallisia laukkuja löytyy joka makuun.

Jos palkattaisiin keittiölle työntekijä palkkatuella, voitaisiin taloon ottaa sisälle myös uusia asiakkaita. Tällä hetkellä asiakkaita on noin 40.

Asiakkaat Kipinään tulevat joko TE- tai sosiaalitoimiston kautta silloin, kun aktivointisuunnitelmassa todetaan asiakkaan työttömyyden pitkittyneen tai työn vastaanottamiseen on muodostunut rajoitteita. Työpajalla sitten pyritään löytämään ratkaisuja, joilla näitä rajoitteita saataisiin purettua.

Taloon tullaan yleensä kolmen kuukauden sopimuksella, jota tarvittaessa jatketaan. Ilon pilkahduksia työhön tuo ennen kaikkea se, että aina välillä pajalaisia työllistyy tai joku löytää oman suuntansa ja lähtee opiskelemaan.

– Valtaosa asiakkaistamme saa työelämään päästessään vuodeksi 50 prosentin palkkatuen, mikä on iso etu yrittäjälle.

Kokonaan ilman mitään ammattitutkintoa on aina osa Kipinän asiakkaista, mutta ei suinkaan kaikki tai edes valtaosa. Lisäksi monilla opinnot ovat jossain kohtaa voineet keskeytyä ja Kipinässä kannustetaan myös
opintojen loppuun saattamiseen ja autetaan opinpolun alkuun.

Asiakkaat ovat Kipinässä tyypillisesti 4-5 tuntia päivässä ja tehtävät siellä ovat monenlaisia. Miesväeltä kesä ja syksykausi meni pitkälti työ-, toimisto-, ruokailutiloja ja huonekaluja kunnostaessa.

Samalla on kuitenkin tehty joitain tilaustöitäkin, joita riittää varmaankin tammikuulle saakka. – Olemme entisöineet ja maalanneet, tehneet jonkin verran uusiakin huonekaluja tilaustöinä, Peräaho sanoo ja kertoo, että
jatkossakin tilaustöitä tehdään oikein mielellään.

Näitä kauniita, halittavaksi sopivia nukkeja valmistuu parhaillaan joulun odotuksessa.

Joulun lähestyessä puupuolellakin on siirretty painoa töissä vähän joulutuotteiden tekoon, jotta myymälään saadaan monenlaista tarjontaa.

Tekstiilipuolella Kipinässä on tehty monenlaista kaunista myymälään ja tilaustöitä. Tilauspuolta työllistää etenkin se, että Kipinässä on tällä hetkellä yksi ammattiompelija, joka pääsääntöisesti tekee tilauksesta mm.uusia vaatteita, sisustustekstiilejä, vaatteiden korjauksia, vetoketjujen vaihtoja ja lahkeidenlyhennyksiä.

Tulevana tiistaina 11.12. kello 10-18 välisenä aikana Työpaja Kipinässä ovet ovat auki ja glögi höyryää, sillä tuolloin kaikkia kiinnostuneita kutsutaan paikalle joulumyyjäisiin sekä tutustumaan uusiutuneisiin tiloihin!

Samalla on mahdollisuus kysellä tilaustöistä, vaikkapa vanhan piirongin kunnostamisesta tai kokonaan uuden valmistamisesta, tai mitä ikinä kotiisi tarvitsetkaan. Myös käsitöitä tehdään tilauksesta ja keväisin on
saatavilla vaikka haravointiapua pihaan!

Muuna aikana myymälä on aina avoinna maanantaista torstaihin kello 9-14
ja perjantaisin kello 9-12.30.

Tuula Jokiaho

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät