1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Kapakan Valot tuikkivat joulutunnelmissa

Viime elokuussa perustetun Kapakan Valot -bändin jäsenet toteavat kuin yhdestä suusta, että soittaminen ja laulaminen tuottavat heille niin suurta iloa, että treenaaminen on pääasia ja keikat ovat siihen bonusta.

Kokoonpano sai alkunsa syksyllä, kun Alajärven nuorisoseuralla järjestettiin Capriccio Ensemblen iskelmäiltamat. Tuolloin taustabändinä oli likimain sama kokoonpano, kuin mikä nyt soittaa yhdessä nimellä Kapakan Valot.

MAINOS

– Yhdessä oli tuolloin kesällä tosi mukava soittaa ja esiintyä. Meillä oli tosi hyvä tunnelma. Siksi ajattelimme, että voisihan sitä kokoontua muulloinkin soittamaan yhdessä.

– Tuolloin mukana soittamassa oli tästä porukasta minun lisäkseni Jarmo Isotalo, Aleksi Pihlaja ja Marko Jylhä, laulaja Leena Jaakkola kertoo. – Myöhemmin bändiä tulivat täydentämään Tiia Mattinen ja Jari Mäenpää.

Kapakan Valot -bändissä vaikuttavat Leena Jaakkola (laulu, huilu, koskettimet, huuliharppu), Tiia Mattinen (laulu, perkussiot), Jari Mäenpää (kitara, laulu), Aleksi Pihlaja (kitara), Marko Jylhä (basso) sekä Jarmo Isotalo (rummut).

Vaikka itse bändi on muotoutunut viimeisen vuoden aikana, aloitti se harjoittelun tällä kokoonpanolla elokuussa. Bändin jäsenet ovat kaikki lähialueilta, eli Lehtimäeltä, Kuortaneelta, Ähtäristä ja Alajärveltä.

– Treenaamme bändin maantieteellisessä keskipisteessä Mäenpään Jarin treenikämpällä Lehtimäen Keskikylässä. Soitamme noin kerran viikossa ja treenaamme joskus neljäkin tuntia kerralla, koska musiikki vie mennessään.

Joulutunnelmaa

Ahkeran harjoittelun lisäksi kokoonpano luonnollisesti myös keikkailee, ja seuraavat keikat se vetääkin joulutunnelmissa. Seuraava keikka on luvassa lauantaina 15. joulukuuta Lehtimäellä Ravintola Kalossissa.

– Olemme kokoonpano, joka muovaa ohjelmistoaan oman näköiseksi. Teemme esimerkiksi jokaisesta kappaleesta omat sovitukset, Jari Mäenpää kertoo.

– Toivomme keikoille runsaasti yleisöä paikalle ja lupaamme heille mukavaa musiikkia, jonka tahdissa on hyvä soittaa ja jammailla. Meitä voi myös pyytää esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Kapakan Valot soittaa monipuolisesti erilaista musiikkia. Ohjelmistosta löytyy niin bluesia, rokahtavaa kuin tanssittavaakin musiikkia. Ohjelmistoa räätälöidään tarpeen mukaan tilanteeseen sopivaksi.

Vaikka esiintymiset ovat aina ainutlaatuisia ja mieleenpainuvia, on itse musiikkiharrastus se kaikkein tärkein juttu.

– Bändissä mukana oleminen on hyvää harrastuksen eteenpäin viemistä ja ylläpitämistä, itsensä toteuttamista sekä omien rajojen ylittämistä, bändin jäsenet toteavat.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät