1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Ankkurit terävöittää toimintaansa

Viime kauden päätteeksi karsinnan kautta Superpesis -paikkansa säilyttänyt Alajärven Ankkurit hakee kohennusta taloustilanteeseensa uusilla keinoilla.

Seura ryhtyy järjestämään ensiapukursseja ja työkyvyn sekä työhyvinvoinnin ylläpitämiseen liittyviä tilaisuuksia.

MAINOS

Ankkureiden pesäpallojaosto järjesti lauantai-iltana yhteistyökumppaneille suunnatun tilaisuuden, jossa esiteltiin ensi kauden joukkue, haastateltiin pelinjohtoa ja valmennusta sekä kannustettiin yrittäjiä tulemaan mukaan toimimaan joukkueen taustalle.

Pesäpallojaoston puheenjohtaja Jouko Salmenautio totesi, että resurssien hankkiminen on haasteellista.

– Aina kun laitetaan joukkue liikenteeseen, täytyy kultakortissa olla katetta. Meillä on ollut pitkään hyvät ja uskolliset pääsponsorit.

Samaan hengenvetoon Salmenautio totesi, että töitä on tehtävä – ja on tehtykin. Marja-Liisa Vallin vetämä ensiapukurssi pidetään 12 ja 13. tammikuuta.

Ville Posti on solahtanut Ankkureiden harjoitusrinkiin sujuvasti.

– Tyhy- ja tyky-päivien järjestämistä varten on tarkoitus kerätä ammattitaitoinen porukka toimintaa pyörittämään.

Uutta verta tarvitaan

Pelaajabudjetit kasvavat sekä pesäpallon pääsarjatasolla yleisesti että Ankkureissa joka vuosi.

Ankkureiden tarkoitus on lähteä kolkuttelemaan ylempien pudotuspelien ovea kahden–kolmen vuoden kuluessa ja pistämään Salmenaution mukaan naapurijoukkue koville jo tulevana kesänä.

Ankkureiden pesäpallojaosto oli lähettänyt tilaisuuteen kutsun 220 yrittäjälle. Urheilun tukkutoimintaa harjoittavaa Lenz Finlandia luotsaava Aki Björkbacka oli ideoimassa iltaa.

Björkbacka kertoo tutustuneensa seuran hallintoon ja talkooväkeen. Hän halusi kannustaa yrittäjäkollegoitaan astumaan esiin ja antamaan omaa panostaan kotikaupungin Superpesis-joukkueen hyväksi.

– Joka vuosi tarvitaan useamman sadantuhannen euron potti. Siinä polvet saattavat notkahtaa, jos taustaa on kantamassa vain muutaman miehen hartiat vetovastuun osalta.

-Jos tästä illasta jäisi sen verran villoja, että voisi syntyä jonkinlainen markkinointitiimi tai Ankkureiden taustalla olevien vetureiden joukkoon tulisi uusia ihmisiä, Björkbacka mietti.

Yrittäjä Aki Björkbacka kannusti yrittäjäkollegoitaan toimimaan Ankkureiden taustalla ja Superpesis-joukkueen hyväksi.

Aki Björkbacka totesi, että Ankkureissa on ollut todella vakuuttavaa rahanhankintaa ja taloudellista turvaa keränneitä yrityksiä – isot yritykset ja pankit etunenässä.

Hän toivoi Ankkureiden järjestävän yhdessä yrittäjien kanssa rekrytointi-illan, jossa olisi vapaata ajatustenvaihtoa.

– Mitä isompi joukko on asiaa virittelemässä, aina on enemmän potentiaalia, että keksitään jotakin uutta, saadaan vähän enemmän näkyvyyttä tai markkinointiin tehoa. Tai keksitään jotakin sellaista, mistä on seuran taloudelle hyötyä.

Hyviä tuloksia

Alajärven Ankkureiden Superpesis-joukkue esittäytyi yrittäjille suunnatussa tilaisuudessa.

Pelinjohtaja Jari Mäkelä ja fysiikkavalmennuksesta vastaava Veijo Vannesluoma kertoivat joukkueen kuulumisia. Joukkueella on takanaan kolmipäiväinen leiri testeineen.

– Isoon kuvaan olen tyytyväinen, tulokset ovat hyvin lupaavia ja olen plusmerkkisin miettein viikonlopusta, summasi Veijo Vannesluoma, joka kertoi olevansa valmentajana erittäin vaativa ja olevansaAnkkurit-pestistään innoissaan kuin pikkupoika.

Ankkureiden viuhkaan tarttunut Jari Mäkelä painotti puolestaan, että Ankkureilla on nuori, nälkäinen joukkue.

– Pelinjohtajana haaste on kova. Olen päässyt porukan kanssa sinuiksi. Lähdemme tekemään asioita hyvin. Töitä tehdään päämäärätietoisesti. Vaadimme itseltämme ja pelaajaporukalta paljon.

Fysiikkavalmentaja Veijo Vannesluoma (vas.) ja pelinjohtaja Jari Mäkelä kertoivat joukkueen kuulumisia ja valottivat hieman myös tuoreita testituloksia.

Ankkureihin viimeisimpänä liittynyt, Joensuun Mailastasinikeltaisiin siirtynyt Ville Posti kertoo solahtaneensa joukkueeseen hyvin.

30-vuotias Haminan Palloilijoiden kasvatti on edustanut myös Kouvolan Pallonlyöjiä ja Kiteen Palloa pääsarjatasolla.

Hän kertoo tykänneensä Ankkureiden harjoitusringin asenteesta, ja joukkueen innokkuus on tullut positiivisena yllätyksenä.

Viime vuosina loukkaantumisista kärsinyt Posti on voinut lähteä valmistautumaan tulevaan kauteen terveenä ja rauhallisesti siltä kantilta, että pystyy rakentamaan kuntoa ja pystyy pelaamaan kesällä.

Ankkureiden miehistöstä Ville Posti kertoo tunteneensa entuudestaan vain Kiteellä aiemmin pelanneen Jouni Mäen.

Omalta osaltaan Postihaluaa tuoda Ankkureihin urheilullisuutta ja esimerkkiä siihen. Omaksi vahvaksi puolekseen pesäpalloilijana Posti nostaa fysiikan ja nopeuden.

– Nopeus on tosin kärsinyt loukkaantumisista. Toivon pääseväni lähelle omaa huippukuntoani ensi kesänä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät