Vimpelin Mieslaulajat konsertoi Evijärven ja Vimpelin kirkoissa

Mieslaulajien joulun konsertit ovat tänä vuonna Evijärven ja Vimpelin kirkoissa.

Perinteitä noudattaen ohjelmisto on rakennettu vanhojen tuttujen joululaulujen rungon varaan. Kuoro pyrkii kuitenkin joka vuosi ottamaan mukaan myös uusia lauluja ja sovituksia.

MAINOS

Vimpelin Mieslaulajat on yksi vanhimmista kuoroista alueellamme. Kuoro on perustettu 1923 ja piti vuonna 2013 90-vuotis konsertin. Mieslaulajat on toiminut viimeiset vuosikymmenet hyvin aktiivisesti.

Se on osallistunut Sulasolin toimintaan ja laulujuhliin useamman kerran ja ollut mukana kilpailutoiminnassa. Kuoro on tehnyt konserttimatkoja useisiin Euroopan maihin sekä Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Kuorojen toiminta on muuten melko pienimuotoista Pohjanmaalla ja yleisestikin maaseudulla. Vimpelin Mieslaulajat on yksi aktiivisimmista. Laulajia kuorossa on Alajärveltä, Vimpelistä, Lappajärveltä ja Evijärveltä.

Kuorolaiset toivovat, että moni laulusta kiinnostunut mies eksyisi näin jouluna kirkkoon kuuntelemaan kuoroa livenä.

Tämä hieno lauluperinne uhkaa loppua maaseudulta kokonaan, niin kuin monet muutkin kulttuuriin liittyvät asiat. Väki kaikkoaa etelään ja suuriin kaupunkeihin. Tapa vaikuttaa asioihin, on osallistua itse toimintaan tai olla kuuntelijana.

Evijärven konsertti on kirkossa huomenna perjantaina 21.12. kello 19 ja Vimpelissä joulupäivän iltana 25.12. kello 19.

Konsertit johtaa Olli Uusitupa ja avustajina toimivat musiikin opiskelija Heini Turpela ja kanttori Arto Turpela.

MAINOS
Exit mobile version