Sinun, minun ja meidän joulu Jäykäntuvalla

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelissä jouluaattona järjestetty Sinun joulusi -tapahtuma yhdisti ihmisiä joulun sanoman äärelle.

Sinun joulusi muodostui joulun sanomasta, joululauluista ja jouluruuasta – unohtamatta myöskään torttukahveja. Pääpaino oli yhdessäololla.

MAINOS

Tapahtuma kokosi Jäykäntuvalle kolmisenkymmentä eri-ikäistä ihmistä, niin yksin joulua viettäviä kuin perheitäkin.

Tapahtuman järjestäneen Moms for Kids ry:n hallituksen puheenjohtaja Elina Rantalahti kertoo, että joulua ja joulun juhlintaa korostetaan perhejuhlana.

– Joulusta puhutaan juhlana, jota juhlitaan perheen kesken ja yhdessä läheisten kanssa. Olen tuntenut pientä kipua siitä, entä sitten, jos ei olekaan perhettä? Että eikö joulua voi viettää muulla tavoin?

– Joulun syvin ajatus ei ole, että joulu on perhejuhla. Joulu voi olla hyvä juhla, vaikka sitä ei viettäisikään sillä tavalla kuin sitä yleisesti tunnutaan vietettävän.

Rantalahden mielessä on välkkynyt jo useampana vuonna ajatus, että hän haluaisi kutsua kotiinsa ihmisiä viettämään joulua. Syksyllä tuli ajatus, että nyt aika on kypsä. Hän sai mukaansa muitakin yhteisestä joulusta innostuneita – ja ihmisiä löytyi lisää.

– Aiemmin joulukuussa järjestetyssä pikkujoulutapahtumaa ja jouluaaton tapahtumaa on ollut järjestämässä noin 15 ihmistä.

Sinun joulusi järjestettiin vapaaehtoisvoimin. Keittiössä tapahtumaa valmistelivat muiden muassa Australiasta Vimpeliin joulunviettoon saapunut yhdysvaltalainen Nicole Navis ja Tarja Uusitupa (takana).

Vimpeli-Seura sponosroi Sinun joulusi -tapahtumaa antamalla Jäykäntuvan korvauksetta Moms for Kidsin käyttöön joulutapahtuman järjestämistä varten.

Joulun tunnelmaa yhdessä

Moms for Kids on yhdistys, jolla on kristillinen arvopohja ja joka halusi Elina Rantalahden mukaan pitää kiinni tapahtumassa siitä, missä joulusta on kyse: ei kinkusta tai lahjoista vaan Jeesuksesta.

Jouluevankeliumin luki 11-vuotias Ruut Rantalahti. Jouluhartauden piti Tarja Valtola, joka kertoi ottaneensa tehtävän ilolla vastaan. Hartaudessa hän muistutti, että Jeesus on vielä enemmän kuin meidän paras ystävämme: Jeesus kuuntelee meitä ja haluaa rakastaa meitä.

Tarja Valtola piti jouluhartauden.

Juhani Hautala oli varustautunut Sinun jouluusi ajankohtaisella runolla. Joulun sanoman lisäksi Hautala käsittelee kirjoittamassaan ja lausumassaan hengellisessä runossa myös ajankohtaisia teemoja.

Jouluaaton tapahtumaan Hautalaa houkuttelivat hengellinen musiikki, joululaulut ja se, että saa syödä hyvin. Hautalan suosikkijoululaulu on herkkä En etsi valtaa, loistoa.

Suosikkijouluruuakseen Hautala nostaa ehdottomasti joulukinkun. Tämä huomio sai myös muilta pöytäseurueen jäseniltä hyväksyviä kommentteja.

Juhani Hautala esitti itse kirjoittamansa hengellisen runon, jossa kuului myös tämän päivän teemoja.

Sinun joulusi -tapahtuman joulumenu noudatti suomalaisia perinteitä lanttu-, porkkana- ja maksalaatikoineen, keitettyine perunoineen ja kinkkuineen.

Yhteislauluja laulettiin Mikko Rantalahden (kitara) ja Anu Pihlaja (kosketinsoittimet) säestyksellä.

Jouluateria noudatti suomalaisia perinteitä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliIlon lapsi
Seuraava artikkeliPuurojuhlaa vietettiin Soinin Ystäväntuvalla