-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Jere Övermark hurmasi Lappajärvellä

Suomen Idolsin yhdeksännen kauden finalisti, Jere Övermark veti Hotelli Kivitipun Lappajärvi-salin ja salin lehterin täyteen eri-ikäisiä Övermarkin faneja ja musiikin ystäviä tapaninpäivänä.

Tunnin mittainen, ikärajaton kiitoskonsertti upposi hyvin noin kolmensadan hengen yleisöön – aina eturivin pikkutytöistä varttuneempaan väkeen. Övermark ja taustabändinsä tarjoilivat kuulijoille niin Idols-satoa kuin ikivihreitäkin.

MAINOS

Puolisen tuntia ennen h-hetkeksi ilmoitettua kello seitsemää alkaa käydä kuhina hotellin aulassa.

Moni kurkistaa ensi töikseen, miltä salissa näyttää. Melko tyhjältä näytti, ja saattoi huomata, että jos menojalkaa vipattaa ja musiikki vie mennessään, saa lattialla laittaa jalan koreaksi.

Ensimmäiseksi täyttyy parvi, josta löytyy istumapaikkoja. Jo hyvissä ajoin ennen keikkaa Kivihippuun saapuivat myös illan päätähden vanhemmat Kirsi ja Jari Övermark, jotka saivat tietää poikansa ilmoittautumisesta Idolsiin koelauluvaiheessa.

– Aluksi hän ajatteli, ettei sano mitään, että hän menee sinne. Koelauluun oli lähdössä toinenkin poika Lappajärveltä, Jeren pikkuserkku. Jere tiesi, ettei asia pysy salassa ja sanoi meille koelauluista, Kirsi Övermark muisteli ennen keikkaa.

Kirsi Övermark kertoo poikansa olleen tosi iloinen päästyään koelauluista eteenpäin. Koelaulujen jälkeisistä vaiheista ei saanut kertoa muille.

Kymmenen parhaan joukkoon eteneminen oli selvillä jo hyvissä ajoin ennen kuin tiettyjä Idols-jaksoja näytettiin televisiossa.

Jari-isä kertoo, että Jereä kyseltiin esimerkiksi paloharjoituksiin ja vastauksena kerrottiin Jeren olevan iltavuorossa – vaikka hän oikeasti oli Idols-kuvauksissa. Finaalin jälkeen Jeren menestystä juhlittiin heti samana viikonloppuna lähipiirin kesken kakkukahveilla.

Pop uppoaa

Kivitippuun saavuttiin läheltä ja vähän kauempaakin. Kiitoskonserttiin saavuttiin perheittäin ja menossa oli mukana pikkulapsiakin. Liikkeellä oli myös paljon nuoria. 16-vuotias Emilia Sorvisto oli saapunut paikalle Alahärmästä yhdessä 22-vuotiaan siskonsa Iida-Marian kanssa.

– Katsoin joitakin Idolsin jaksoja, mutta minulla ei ollut suosikkia kisassa. Katsoin vain, että millaisia esiintyjiä kaudella oli, kertoo Iida-Maria.

Iida-Maria (vas.) ja Emilia Sorvisto saapuivat Lappajärvelle Alahärmästä.

Poppia mielellään kuunteleva Emilia Sorvisto uumoili, että keikalla kuullaan televisiosta tuttuja, Jere Övermarkin Idolsissa esittämiä kappaleita.

Isosisko Iida-Maria tunnustautuu sekä popin että rapin ystäväksi. – Enää ei ole erityistä suosikkia, kun Cheek lopetti, nuori nainen hymyili.

Siskokset uskovat, että Jere Övermarkissa on aineksia tähteyteen.

Mainio meininki

Emilia Sorviston arvelut Idolsissa nähdyistä ja kuulluista kappaleista osui oikeaan jo avausbiisin aikana. Yleisöä ei tarvinnut kosiskella vaan se eli Mercy-kappaleen tunnelmassa mukana heti alkutahdeista lähtien.

Illan päätähti kertoi Sannin hittibiisiksi nousseen 2080-luvulla-kappaleen olevan Anssi Kelan version – ja tanssittavampi. Ja yleisöhän tanssi ja salin puulattia notkahteli ensimmäistä kertaa illan aikana.

Etenkin Lauri Tähkän tunnetuksi tekemän Polte-biisin tulkinta sai puolestaan eturivin pikkutytöt pauloihinsa. Settiin kuului myös sellaisia kappaleita, jota Idols-finalisti on esittänyt duo-keikoilla serkkunsa Antonin kanssa.

Kouluikäisten kansoittamassa eturivissä oli tunnelmaa läpi keikan.

Lattia notkui jälleen Övermarkin omiin suosikkiyhteisiin kuuluvan Sunrise Avenuen I Help You Hate Me -kappaleen aikana.

Aika moni keikan seuraaja myös osasi tämän laulun sanat ulkoa. Jokunen vuosikymmen sitten omaa nuoruuttaan viettänyt kuulijakunnan osa sai myös kuulla nuoruusvuosiensa hittejä. Oli Europen Carrie ja illan toiseksi viimeisenä kuultu Bon Jovin Livin’ On A Prayer.

Kirkan Hetki lyö yllytti yleisön voimakkaaseen yhteislauluun. Eikä setistä unohdettu myöskään Hyvältä fotoissa -uutuutta tai Idolsissa kuultua Apulannan Valot pimeyksien reunalla -kappaletta, joka soi livenä vielä voimallisemmin kuin olohuoneen taikalaatikosta seurattuna.

Jere Övermark kertoi menneensä sanattomaksi nähdessään yleisömäärän ennen h-hetkeä.

Jere Övermarkin ja häntä säestäneiden Anton Övermarkin (kitara), Tuomo Övermarkin (kitara), Timo Övermarkin (rummut), Jyrki Kalmun (basso), Jari Parkkisen (koskettimet) ja Kaisa Perälän (taustalaulu) yhteistyö oli ammattimaisen sujuvaa.

Historian havinaakin nähtiin, kun illan päätähti pyysi bändiä ja yleisöä selfieen, joka sittemmin julkaistiin Jeren Facebook-sivulla.

Keikan jälkeen kiitoskonserttia jo Idolsin aikana suunnitelleella Jerellä oli vientiä eli esimerkiksi nimikirjoituksen pyytäjiä. Kotimatkalle ei tarvinnut lähteä pettyneenä ja muistoa vailla.

Idols-finalistin nimikirjoitus käsivarressa on mukava muisto hienosta keikasta.

Kiitoskonsertin nuoriin kuulijoihin lukeutuivat myös seinäjokelaiset Hautasen sisarukset. 11-vuotias Milla ja vuotta nuorempi Minttu kertoivat seuranneensa keikkaa salin takaosasta, josta näki ihan hyvin lavan tapahtumia.

Lappajärven-keikalle saapumiseen oli Mintun mukaan hyvä syy:
– Koska Jeren biisit on hyviä.

Milla puolestaan kertoi, että Idolsia seurattiin kotona ja nyt haluttiin nähdä Jere Övermark livenä. Tyttöjen äitiä, lappajärveläislähtöistä Marika Hautasta, ei kuulemma ollut vaikea houkutella keikalle.

– Keikan idea oli loistava. Tällaisia pitäisi järjestää useamminkin. Keikka kerää väkeä yhteen ja samalla näkee tuttuja ja vanhoja koulukavereita, Marika Hautanen totesi keikan jälkeen.

Seinäjokelaiset Minttu (vas.) ja Milla Hautanen halusivat nähdä Jere Övermarkin livenä.

Jere Övermarkin sanoin paluu yleisön eteen oli hurja.

– Tää oli siistiä. Väkeä oli salin täydeltä. Veti sanattomaksi, kun tulin ensimmäisen kerran lavalle ja näin sen ihmismäärän. Oli se hurja näky. Ja hieman alkoi jännittää. Oli tosi mukava fiilis, että ihmisiä näin paljon lähti konserttiin.

Tulevaisuudessa Jere Övermark keikkailee Anton Övermarkin kanssa duona, mutta toiveissa on, että saisi esiintyä myös bändin kanssa. Joulupäivänä duo oli vetänyt Lappajärven Koskikievarissa myös tuvan täyteen.

Illan esiintyjäkaarti soiton tauottua: Timo Övermark (ylh. vas.), Jyrki Kalmu, Jari Parkkinen ja Tuomo Övermark sekä Anton Övermark, Jere Övermark ja Kaisa Perälä yhteispotretissa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät