-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Vedon treenaaminen kiinnosti kansaa

Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen yleisölle avoimet harjoitukset kokosivat liikuntahallin lehtereille monenikäistä väkeä. Vedosta kiinnostuneita oli saapunut niin Vimpelistä, Lehtimäeltä, Lappajärveltä kuin Perhostakin. Joukkueen tekemisen ohella huomio kiinnittyi uusiin pelaajiin – vaikkapa Viljo Sillanpäähän ja Antti Kortteenperään – sekä Vedon viuhkaan siirtyneeseen Markku Hylkilään, joka oli tapahtuman aluksi Saarikentän kuuluttamosta tutun Teuvo Mäkelän tentattavana.

Yleisön edessä harjoitteleminen on Vimpelin Vedon pitkäaikainen perinne. Aikaisempina vuosina harjoitukset on järjestetty loppiaisen tietämissä, mutta tällä kerralla harjoitukset yhdistettiin perjantain ja lauantain käsittäneeseen treeniviikonloppuun. Lauantain ohjelmassa oli myös yhdet harjoitukset Alajärven Pallohallissa.

MAINOS

Hyvältä näyttää

Liikuntahallin juoksusuoran vierestä joukkueen tekemisiä seurasi parisataa henkilöä. Joukkueen treenaamista seurattiin silmä tarkkana ja heitettiin tarkkaakin analyysia tai kevyempää kommentointia pelaajiston edesottamuksista. Jutunjuurta ei tarvinnut kauan kaivella: se löytyi Vedosta ja myös esimerkiksi vimpeliläiselle Pentti Pekkolalle ja Lehtimäeltä Vimpelin liikuntahallille saapuneelle Jukka Hautaniemelle. 27 vuotta Vimpelissä vaikuttanut Pekkola on käynyt Vedon matseissa pitkään. Hautaniemi sai kipinän Vedon pronssivuonna 2009 ja on fanittanut Veto siitä lähtien ja seurannut otteluita Saarikentällä aktiivisesti. Vieraspelit ovat vieneet hänet muiden pohjalaisjoukkueiden kotikentille. Yleisötreeneihin Hautaniemi saapui ensimmäistä kertaa.

Pentti Pekkola (edessä) ja Jukka Hautaniemi veikkaavat Vedolle finaalipaikkaa kaudelle 2019.

Yleisötreenien ensikertalaiselle Vedon treenaaminen näyttäytyi mielenkiintoisena. Joukkueen uuden pelinjohtajan Hautaniemi ottaa positiivisella mielellä.
– Luotan Markku Hylkilään täysin. Hänellä on kokemusta Superpesiksestä ja nyt hän on saanut johdettavakseen kokeneemman porukan.

Jukka Hautaniemi nostaa Vedon ensi kauden pahimmaksi vastustajaksi mestari-Joensuun. Pentti Pekkolan papereissa Kouvola ja Sotkamo ovat kovia nippuja.
– Sotkamolla on edelleen rutiinia, muistuttaa Pekkola Jymystä, jonka 18 mitalin putken Veto katkaisi viime syksynä.

Kaksikko oli samoilla linjoilla, kun kysyttiin veikkausta Vedon sijoituksesta kaudella 2019: loppuottelupaikka.

Tiivis talvi

Vetoa käskyttävän Markku Hylkilän mukaan tapahtuma oli tosi mukava ja ihmisiä paljon paikalla.
– Tämä on jatkumoa sille, mitä olen kahden ensimmäisen leirin aikana huomannut: Vimpeli on todellinen pesäpallopaikkakunta ja ihmisiä kiinnostaa. Pesäpallon tekijänä tämä tuntuu oikein mukavalta, että tällaisessa yhteisössä saa töitä tehdä.

Yleisötreenien jälkeen joukkue suuntasi lounaalle ja sieltä palaveriin, jonka teemana oli nollatilanne sisä- ja ulkopelin osalta. Myöhemmin iltapäivällä joukkue harjoittelee vielä Alajärven Pallohallissa. Ensi viikonloppuna joukkue huilaa, mutta kolme sitä seuraavaa viikonloppua joukkue leireilee taas yhdessä.
– Viimeisenä viikonloppuna leiriin sisältyy pelit Raahea ja Seinäjokea vastaan. Hyvä ja tiivis ohjelma on tulossa. Olenkin sanonut, että on mukavaa, kun on tämä aika vuodesta. Syyskausi on menty tietyllä tavalla maltilla yhteisen tekemisen osalta. Nyt päästään painamaan kaasua koko orkesterin voimin. Hyvä mieli kaiken suhteen, Markku Hylkilä vakuutti.

Perttu Ruuska (selin) syöttää ja Severi Lassila tarjoilee tuppinäppiä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät