-7.9 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lumitöissä oikea työntöote säästää selkää

Lumityöt ovat hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Tuki- ja liikuntaelimistön ergonomian kannalta lumen työntäminen on lapioimista parempi vaihtoehto.

Kun lunta työnnetään kolalla, koko vartalon lihasvoima saadaan hyödynnettyä. Samalla selkä pysyy suorana, eikä rasitu turhaan. Työntöaisan muotoilu on avainasemassa hyvän kolausasennon löytämisessä.

MAINOS

– Lumitöitä voi helpottaa oikealla tekniikalla, pitävillä kengillä ja hyvillä välineillä. Esimerkiksi lumikolassa oikein taivutettu työntöaisa mahdollistaa erilaiset otekorkeudet omien mittojen mukaan. Pidempi kolaaja saa otteen keskeltä aisaa, lyhyempi taivutetuilta reunoilta.

– Työasentoa voi myös vaihdella lumen raskauden ja maaston mukaan. Esimerkiksi penkan ylitys onnistuu helpommin, kun käsien otetta saa tukevasti siirrettyä, vinkkaa Motoseal Componentsin toimitusjohtaja Kari Sallinen.

Jotta kolaaminen helpottuisi, työntöaisan muotoilua on uudistettu kahdessa Motoseal Componentsin valmistamassa suosikkilumikolassa.

Työntöaisassa käytetyn teräsputken läpimitta on 22 millimetriä. Paksumpi aisa tuntuu mukavammalta käteen ja antaa paremman taivutusvastuksen. Siksi aisa säilyttää muotonsa vuodesta toiseen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät