0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

MeiränRekry – rekrytointitapahtuma esittelee yli 3000 työpaikkaa

TE-Palvelut järjestää yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin kanssa MeiränRekry -rekrytointimessut 24.1. kello 14-18 Seinäjoki Areenassa.

Tapahtuma kerää yhteen työnantajat ja työnhakijat. Alkutalven suurimpaan rekrytointitapahtumaan on ilmoittautunut n. 70 näytteilleasettajaa.

MAINOS

Työpaikkoja on tarjolla yli 3000. Työpaikkoja on sosiaali- ja terveydenhoitoalalta, kaupan- ja palvelualalta ja teollisuudesta.

Kesätyöpaikkojen lisäksi, osa yrityksistä rekrytoi osaajia myös pidempiin työsuhteisiin.

– Vaikka työnhaku siirtyy entistä enemmän verkkoon, haluamme tarjota kohtaamispaikan, jossa työnhakijat voi jopa jo haastatella”, toteaa yrityspalvelujen asiantuntija Johanna Olsson Etelä-Pohjanmaan TE-palveluista.

Tänä vuonna myös Atria on mukana

Atrialla on tänäkin vuonna avoinna lähes 700 kausi- ja kesätyöpaikkaa. Tehtäviä on avoinna tuotannossa, tekniikassa, henkilöstöravintolassa ja jonkin verran myös toimihenkilötehtävissä.

MeidänRekry -messuilla on loistava mahdollisuus tulla kysymään lisää. Atria tekee myös haastatteluja paikan päällä. Lisäksi messuille on lähtenyt lukuisa määrä pienempiä yrityksiä. Tarve on erityisesti kesätöihin, mutta myös pidempää ja vakituista työtä löytyy.

Työpaikkojen lisäksi messuilla työnantajat pääsevät esille kertomaan rekrytointitarpeistaan esiintymislavalle. Yksi lavalle nousevista työnantajista on Päiväkoti Jump Oy.

– Olemme perustamassa uutta päiväkotiyksikköä Seinäjoen Ideaparkkiin, joten uusi henkilökuntatarve on 20 henkilöä. Lisäksi meillä on tarjolla sijaisuuksia, toteaa Maarit Karvonen Päiväkoti Jumpista.

Myös oppilaitokset ovat lähteneet liikkeelle. – Näinä aikoina, kun osaavasta työvoimasta on jopa pulaa, lyhyiden, täydentävien koulutustenkin merkitys on kasvanut, toteaa Olsson.

Myös työvoimakoulutukset ovat esillä TE-palveluiden osastolla. – Työvoimakoulutusten määrä on tällä hetkellä melko laaja ja lyhyttä koulutusta löytyy monelta alalta, jatkaa Olsson.

Työllisyystilanne

Etelä-Pohjanmaan työllisyystilanne näyttää valoisalta. Viimeisimmän työllisyyskatsauksen mukaan Etelä-Pohjanmaalla oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin työttömyysprosentti.

Etelä-Pohjanmaan alueella oli marraskuun työllisyyskatsauksen mukaan 5 697 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski 16,5 prosenttia. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 15,5 prosentilla.

Avoinna olevien työpaikkojen tilanne näyttää hyvältä. Viimeisimmän työllisyyskatsauksen mukaan edellisen kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 2 281 työpaikkaa.

Tämä on edelliseen vuoteen verrattuna kasvanut 24,2 prosenttia (+ 444 työpaikkaa) Tiedot ilmenevät työ­ ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät