-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Eskariin ensi syksynä 99 lasta Alajärvellä

Esiopetukseen, kouluun sekä koulujen aamu- ja iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen tulevalle lukuvuodelle 2019-2020 on käsillä.

Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho kertoo, että Alajärvellä esiopetuksen järjestelyt vaihtelevat vuosittain tulevien esioppilaiden määrästä riippuen.

MAINOS

Kaikkiaan eskariin lähtee ensi syksynä 99 lasta, kun viime vuonna luku oli 116. Vastaavasti vuonna 2018 Alajärvellä syntyi 83 lasta, eli trendi on laskeva.

Lukuvuoden 2019-2020 esiopetuspaikat on määritelty siten, että Paavolan ja Taimelan kouluilla toimii tulevanakin lukuvuonna omat esiopetusryhmänsä. Paavolassa niitä on kolme ja Taimelassa yksi.

Alakylän, Myllykankaan ja Ylikylän koulujen esiopetus taas järjestetään omassa ryhmässään Alakylän koululla. Aiemmin esiopetuspaikka näissä on ollut Myllykangas, mutta ensi talvena eskareita on Alakylällä enemmän.

Hoiskon ja Luoma-ahon koulujen esiopetus järjestetään Hoiskon koulun esiopetusryhmässä. Uusikylän ja Paalijärven kouluilla esiopetus järjestetään 0-2 -luokkalaisten yhdysluokka -opetuksena.

Pidennettyyn oppivelvollisuuteen siirrettyjen sekä erityistä tukea tarvitsevien esiopetusikäisten lasten esiopetus tapahtuu pääosin Mäntymäen päiväkodissa tai Alajärven yläkoulun E-tupaluokissa.

Vimpelin kunnassa puolestaan esiopetusta järjestetään lukuvuonna 2019-2020 Aapiskujan koulun Rantakylän toimipisteessä sekä tarvittaessa Aapiskujan koulun erityisluokassa.

Huoltajat ilmoittavat lapsensa esiopetukseen ja 1.-luokalle sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta. Systeemi oli käytössä jo viime vuonna ja kokemukset olivat positiiviset niin huoltajien kuin koulujenkin puolelta.

Ilmoittautumisaika päättyy 3.3. – Samaan aikaan ilmoittaudutaan myös esioppilaiden aamu- ja iltapäiväkerhoon sekä koululaisten aamu- ja iltapäivä-toimintaan, Luoma-aho muistuttaa.

Tulevien esioppilaiden huoltajilla ei vielä ole tunnuksia Wilmaan, mutta he saavat ne sekä ilmoittautumisohjeet postissa lähipäivinä. Lisätietoja ilmoittautumisesta löytyy Alajärven kaupungin nettisivuilta ”Varhaiskasvatus ja opetus”-osiosta ”Tiedotteita ja lomakkeita”-kohdasta.

Tutustumiskäytännöistä ja mahdollisista kuljetuksista tiedotetaan tarkemmin kevään kuluessa.

Jos vanhemmat haluavat lapsensa kouluun tai esiopetukseen muualle kuin lähikouluunsa tai ilmoitettuun esiopetuspaikkaan, se on mahdollista ottamalla yhteyttä suoraan siihen kouluun, johon lapsensa haluaa. rehtori voi tehdä päätöksen oppilaaksi ottamisesta.

– Jos vanhemmat valitsevat lapselle muun kuin lähikoulun, niin silloin kuljetusvelvollisuus siirtyy huoltajalle, Luoma-aho muistuttaa ja kertoo, että muuhun kuin lähikouluun lapsia yleensä ilmoitetaan esimerkiksi vanhempien työmatkojen tai muiden kulkusuuntien perusteella.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät