-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Lehtimäen paloaseman säiliöauto vaihtoon 30 vuoden palveluksen jälkeen

Lehtimäen paloasemalla nähtiin perjantaina tyytyväistä väkeä, sillä paloaseman säiliöauto vaihtui uudempaan.

Syytä tyytyväisyyteen antoi se, että autoa ei ole todellakaan liian usein vaihdettu. Edellinen säiliöauto tuli Lehtimäelle liki kolme vuosikymmentä sitten, vuonna 1989.

MAINOS

Lehtimäen paloasemalla on reilu sata tehtävää vuodessa, mikä luku pitää sisällään sammutustehtävät, ensivasteen lähdöt sekä turvapuhelinhälytykset.

Uusittu säiliöauto tuli todelliseen tarpeeseen, sillä esimerkiksi viime viikolla rakennuspaloja lähdettiin sammuttamaan kolme kertaa.

Auto Kurikasta

Säiliöauton Lehtimäen paloasemalle luovuttivat Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Harri Setälä, pelastuspäällikkö Keijo Kangastie sekä säiliöauton rakentamisesta vastanneet Jukka Hietamäki ja Janne Saikkonen.

Lehtimäen paloasemalla uusi säiliöauto herätti ansaittua kiinnostusta.

– Tänne Lehtimäelle saapunut auto vapautui Kurikasta, sen jälkeen kun Kurikkaan tuli uusi rakennettu säiliöauto.

– Teemme säiliöautoja omana työnä Jurvassa. Eri asemien kalustotarpeita arvioimme pelastustoimen kannalta, Kangastie totesi.

Säiliöauton rakentamiseen kuuluu kaikkiaan 23 eri vaihetta. Alustat autoihin saapuvat pääosin Hollannista ja niiden päälle lähdetään rakentamaan uutta säiliöautoa.

– Kun käytöstä poistetaan vanhoja säiliöautoja, niin niistä pyritään aina hyödyntämään vanhat toimivat osat. Tällaisia ovat esimerkiksi pumput, joista saadaan säästöä säästetään noin 12500 euroa yhden auton hinnassa.

Lehtimäellä säiliöauton nuorentamisesta on puhuttu jo vuosien ajan. Nyt käyttöön saatiin Scania 94D 260, johon mahtuu 8000 litraa vettä.

– Lehtimäelle oli mukava tuoda uusi auto, sillä täällä on menty jo vuosia vanhan auton kanssa laina-ajalla. Nyt saatte käyttöönne hyvän työkalun. Annamme uuteen autoon käyttökoulutuksen ja vanha auto lähtee meidän mukaamme, Jukka Hietamäki sanoi.

Lehtimäen paloasemalla toimintaa riittääkin, sillä tehtäviä on vuosittain yli sata. Tehtäväluvussa mukaan on laskettu sammutustehtävät, ensivasteen lähdöt sekä turvapuhelinhälytykset.

– Lehtimäen paloasema on tärkeä lähipalvelu. Asemien välinen yhteistyö on hyvää, sillä olemme kaikki saman työnantajan palveluksessa.

– Lähiaikoina käyttöön otettava uusi hälytysjärjestelmä parantaa palvelua entisestään ja antaa meille tarkempaa tietoa muun muassa siitä, millaisella kalustolla tehtävään lähdetään, Keijo Kangastie kertoo.

Lehtimäen paloasemalta löytyy tällä hetkellä säiliöauton lisäksi sammutusauto, johon vettä mahtuu 3500 litraa, sekä ensivasteauto. Lisäksi paloasemalta löytyy kaksi venettä ja mönkijä.

– Edellinen säiliöauto Lehtimäelle vuonna 1989 saatiin, kun paikallinen maitoautoyrittäjä lopetti toimintaansa ja häneltä vapautui auto, Lehtimäen VPK:n sihteeri Juha Yli-Kesäniemi kertoo.

– Silloinen kunnanjohtaja Aarno Puumala lähti Salon Heikin kanssa kysymään auton hankintaan avustusta palosuojelurahastolta ja kun sitä saatiin, niin säiliöauto hankittiin avustuksen ja kunnan rahoituksen turvin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät