-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Alajärven kevättalvi on täynnä tapahtumia!

Alajärven kaupungin kevättalvi on täynnä toimintaa ja tapahtumia.

Luonnollisesti koulujen talvilomaviikolla lapsille ja nuorille suunnattua tekemistä on muitakin viikkoja enemmän, mutta tarjontaa riittää muulloinkin ja ihan jokaiselle.

MAINOS

Ystävänpäivänä torstaina 14.2. on kello 14-16 Ohjaamo Alajärvi-Vimpelillä kaikkien alle kolmikymppisten vapaamuotoinen tapaaminen, jossa voi ottaa kantaa palveluihin, toimintaan, asiakaspalveluun ja markkinointiin. Tarjolla on kahvia ja pizzaa, joten kannattaa tulla mukaan!

Nuorisopalvelujen vapaa-aikaohjaajat Jere Vähäsarja ja Oskari Viitakangas, vapaa-aikapalvelujen ohjaaja Kirsti Kivelä ja OmaisOivan Pia Toivola tykkäävät yhdessä tekemisen meiningistä, jota Alajärveltä löytyy. Yhdessä tehden aikaansaadaan myös hienoja tapahtumia.

Saman päivän iltana Alajärven uusi nuorisovaltuusto pistää tuulemaan ja järkkää Ystävänpäivä -discon Nuorisovintillä alakouluikäisille.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Akseli Koskenmäki sanoo, että disco on ollut hyvin suosittu, joten siksi se päätettiin järjestää tänäkin vuonna.

Mirella Joensuu puolestaan kertoo, että hän ja muut nuorisovaltuuston jäsenet ovat mukana myös itse tapahtumassa valvojina yhdessä vapaa-aikaohjaajien kanssa.

Tarjolla on siis turvallinen tapahtuma 1-6 -luokkalaisille ja tahdit takaa DJ Tony. Sisäänpääsy on kaksi euroa ja paikalla toimii kioski ja luvassa on myös erilaisia kilpailuja.

Toisenlaisiin koko perheen tunnelmiin päästään 19.2. Alajärvellä ja 21.2. Lehtimäellä, kun liikuntapalvelut ja Alajärven Latu järjestävät tunnelmalliset, ulkotulin valaistut Kuutamohiihdot.

Kirsti Kivelä liikuntapalveluista kertoo, että Kuutamohiihtoja on järjestetty yli 20 vuotta ja osanottajamäärät ovat olleet 300 molemmin puolin.

Nuorisovaltuusto on lähtenyt järjestämään myös toivottua lanitapahtumaa, ja niinpä perjantaista lauantaihin 22.-23.2. pelataan Vinttilanit Nuorisovintillä. Oskari Matintupa nuorisovaltuustosta kertoo, että laneissa on kaksi turnausta hyvin palkinnoin ja konepaikkoja on tarjolla 32.

Ilmoittautumisia vitosen paikoille on jo alkanut tulla, joten kannattaa olla nopeasti asialla. Lanit on suunnattu 13-18 -vuotiaille.

Perinteeksi muodostunut ja vuosi vuodelta suosiotaan kasvattanut Suokonmäen talviriehapäivä koko perheelle tulee nyt maanantaina 25.2.

Mukana järjestelyissä on lukuisia yhteistyökumppaneita ohjelmineen, joten pitkän ja vauhdikkaan pulkkamäen lisäksi luvassa on mm. lumiukkojen tekoa muoteilla, lumikenkäilyä ja kennelkerhon ohjelmaa.

Mukana Suokonmäellä on tällä kertaa myös OmaisOiva. Pia Toivola kertoo tavoitteeksi kohdata myös nuorempia omaishoitoperheitä.

Päivä jatkuu Lehtimäellä tuttuun tapaan leffan parissa illalla vanhan kunnantalon auditoriossa. Koko perheen leffa on aina vetänyt auditorion täyteen väkeä, niin varmasti tänäkin vuonna.

Talvilomaviikon temppurata järjestetään keskiviikkona 27.2. Hoiskon koulun liikuntasalissa. Temppurata on suunnattu eri-ikäisille ja alueilla on omat ohjaajat valvomassa turvallisuutta ja opastamassa.

Ryhmiä on aina 2 -vuotiaista 12 -vuotiaisiin saakka. 4H järjestää paikalla kepparirataa ja OmaisOiva ongintaa!

Torstaina lähdetään yhdessä vimpeliläisten kanssa reissulle HopLopiin Seinäjoelle ja mukaan mahtuvat ensiksi ilmoittautuneet. Bussilasti on joka vuosi täyttynyt innokkaista reissaajista.

Perjantaina 1.3. on jälleen luvassa discoa, nyt 13-18 -vuotiaille ja jälleen DJ Tonyn tahdeissa. Ilta on täysin päihteetön ja ilmainen. Tarjolla on pientä purtavaa ja kilpailuja.

Koko perheen liikuntapäivä on luvassa lauantaina 2.3. Koko kaupungissa riittää silloin tekemistä, sillä ohjelmaa järjestävät myös eri järjestöt ja yrittäjät. Uimahalliin ja kuntosalille pääsee tuolloin maksutta ja monta muutakin juttua on tulossa!

Tiistaina 5.3. sivakoidaan Karhulaavuhiihto ja samalla on Karhumajan viralliset avajaiset.

Majalta löytyy mm. vessa ja huoltorakennus. Tapahtuman yhteydessä kerrotaan perjantaina 8.3. starttaavasta Muumi-hiihtokoulusta, jota järjestetään pitkän tauon jälkeen nyt 5-6 ja 7-12 -vuotiaille lapsille.

Sunnuntaina 10.3. on vuorossa Lehtimäki hiihto. Hiihto pidetään Valkealammen vaihtelevissa maastoissa ja se onkin vuosittain kerännyt mukaan noin 160 hiihtäjää.

Kaiken tämän lisäksi uimahallilla on vesiliikuntaryhmiä ja maaliskuussa uintikampanjaa, pallohallilla kaikille vapaita yleisövuoroja ja jäähallillekin pääsee kaupungin tarjoamalla perhevuorolla jäälle lauantaisin ilman maksuja.

Kerhoissa on tarjolla säbää yläkoululaisille tiistaisin Jamilla. 8-12 vuotiaille säbää on tarjolla Lehtimäen Nuorisoseuralla keskiviikkoisin ja Jamilla perjantaisin.

Jalitsu -kerho käynnistyy nyt jalkapallosta kiinnostuneille alakouluikäisille pojille ja tytöille torstaisin 7.2. alkaen pallohallilla.

Tarjontaa siis riittää ja mukaan voi tulla naapurikunnistakin – Alajärven runsas tapahtumatarjonta on avointa aivan kaikille!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät