Ystävyys on jaettua iloa – postita ystävänpäiväkortit viimeistään 12.2.

Mainos[adrotate banner="3"]

Torstaina 14. helmikuuta muistetaan ystäviä ja muita itselle tärkeitä ihmisiä.

Ystävyys on arvokas voimavara ja jatkuu usein läpi elämän. Eri ikävaiheissa ystävyyssuhde saattaa saada uusia merkityksiä, mutta taustalla pysyy sama yhdistävä tekijä: halu jakaa elämän tuomat ilot ja surut toisen kanssa.

MAINOS

Postikortti on helppo ja edullinen tapa osoittaa arvostusta ystävää kohtaan. Ystävänpäiväkortit tulee lähettää viimeistään tiistaina 12. helmikuuta.

– Ihminen kohtaa monenlaisia tilanteita elämänsä aikana. Sekä ilojen että surujen keskellä ystävän antama tuki on korvaamaton voimavara. Emme voi liiaksi kiittää ystäviämme heidän läsnäolostaan, sanoo tuotepäällikkö Johanna Rouhe Postista.

Konkreettinen kortti pysäyttää ja koskettaa

Postin toimipisteissä on myynnissä ystävänpäiväkortteja ja -postimerkkejä. Lisäksi Posti jakaa Postisen välissä keskiviikkona 6.2. ystävänpäiväkortin, jolla voi ilahduttaa ystävää.

Postin Ystävänpäivä-kampanjasivulle on koottu ohjeet kortin lähettämiseen, ja kampanjasivulla voi osallistua myös ystävänpäiväarvontaan.

– Kortin lähettäminen vaatii hieman enemmän vaivannäköä kuin klikkaus sosiaalisessa mediassa. Ystävyys olisi kuitenkin hyvä nähdä arjen kiireiden yläpuolella ja asiana, josta huolehtimalla voidaan edistää kummankin osapuolen hyvinvointia. Hyvin pienellä vaivannäöllä voidaan saada aikaan iso ilo, kuvailee Rouhe.

Vuoden 2019 ystävänpäiväpostimerkit on suunnitellut taiteilija Matti Pikkujämsä, joka tunnetaan mm. lehti- ja kirjakuvituksistaan sekä muotokuvistaan. Tämänkeväiset ystävänpäiväpostimerkit kuvaavat eri-ikäisten ihmisten välistä ystävyyttä ja yhdessä tekemistä.

– Matkustin ystäväni luokse Pohjois-Suomeen suunnittelemaan merkkien kuvitusta. Siellä puhuimme uimisesta ja muusta mukavasta toiminnasta, jonka parissa voi viettää aikaa ystävän kanssa. Näistä tunnelmista muodostui merkkien aihemaailma, kertoo Pikkujämsä.

Jaettu Ilo -postimerkkivihossa on kuusi kotimaan ikimerkkiä.

Ystävänpäivän vietto vakiintui suomalaiseen kalenteriin 1980-luvun lopulla. Suomen Punainen Risti ja Posti kampanjoivat ystävyyden juhlan puolesta vuonna 1987.

Edellinen artikkeliHiihdon hurmaa ja liikunnan iloa Kalle Lassilan ohjauksessa
Seuraava artikkeliHiihtosuunnistusta Harsunkankaalla