-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Alajärven kaupungilta saa hakea hiekoitussoraa

Alajärven kaupunki tarjoaa asukkailleen hiekoitushiekkaa tapaturmien ennaltaehkäisyyn.

Hiekkaa voi noutaa kaksi sankoa kotitaloutta kohden 18.-24.2. kello 7.30-15.30 kaupungin keskusvarastolta Terästie 2. Alueella on kameravalvonta.

MAINOS

Runsas lumentulo ja sen jälkeinen suojasää on saanut pihat ja pihatiet peilijäälle. Alajärven kaupunki haluaa omalta osaltaan ennaltaehkäistä liukastumisista aiheutuvia tapaturmia.

Idea hiekan jakamiseen saatiin kuntalaiselta. – Idea tuntui heti erinomaiselta, ja halusimme lähteä viemään sitä eteenpäin. Jokainen ennaltaehkäisty liukastuminen on meidän kaikkien yhteinen etu, toteaa Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Liukastuminen aiheuttaa vuosittain kymmeniä kuolemia ja satojen miljoonien kustannukset yhteiskunnalle. Kaatumiset ovat yleisin tapaturmatyyppi sekä yleisin tapaturmakuolemien aiheuttaja.

Tyypillisimpiä tapaturmavammoja ovat erilaiset murtumat, venähdysvammat ja repeämät. Erityisesti iäkkäille ihmisille kaatumiset voivat olla kohtalokkaita, tosin kaatumisia sattuu kaikenikäisille.

Liikenne- ja viestintäministeriö on aikoinaan arvioinut mietinnössään, että liukastumistapaturmien ennaltaehkäisy toisi moninkertaiset säästöt kustannuksiin verrattuna.

Ministeriön työryhmä on arvioinut, että yhden euron sijoittaminen ennaltaehkäisyyn säästäisi kymmenen euroa tapaturmien sairaanhoitokuluista.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät