Merkityksellinen kuva ja luovat tekniikat tutuiksi työpajassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Matkailua Alajärven Aalloilla – hanke järjestää kaksipäiväisen Merkityksellinen kuva ja luovat tekniikat -työpajan, jossa työpajan ohjaajana toimii TAM, valokuvaaja Antti Hintsa.

Työpaja koostuu kahdesta työpajakokonaisuudesta siten, että työpajan ensimmäinen osa on teoreettispainotteisempi ja tarjoaa työvälineitä työpajan toiseen osuuteen.

MAINOS

Työpajan toinen osa keskittyy enemmän tekemiseen ja tekemisen kautta löytämiseen.

Ensimmäinen työpaja-päivä keskittyy siihen, miten nykyään valokuvataan enemmän kuin koskaan ja erilaiset kuvapalvelut pursuavat loputonta kuvamassaa.

Kuvaaminen ei myöskään ole enää vain ammattilaisten etuoikeus vaan jokainen meistä voi tuottaa kuvia ja jakaa ne helposti kaikkien saataville.

Ovatko kuitenkaan kuvien sisällöt kasvaneet samassa suhteessa kuvan määrän kanssa? Mikä on merkityksellinen kuva, koska olet viimeksi ottanut sellaisen? Miten kuvaamasi kuvat kuvaavat sinua? Mitä haluat kuvillasi sanoa?

Työpajassa tutkitaan kuvaajan omaa suhdetta kuvakulttuuriimme ja rakennetaan kuvia sisältölähtöisesti. Osallistujat tutustuvat erilaisiin tapoihin viestiä kuvalla esimerkkien ja oman tekemisen kautta.

Työpajassa suunnitellaan kaksi kuvasarjaa.

Toisessa työpaja -päivässä tutustutaan vaihtoehtoisiin kuvan toteuttamismenetelmiin ja pohditaan kuinka työväline ja työmetodi tukee oman työn ideaa.

Kuvia tehdään edellisen työpaja kerran suunnitelmien mukaisesti ja yrityksen sekä erehdyksen kautta uutta kokeillen.

Sisältöä voidaan muokata myös osallistujien tarpeiden mukaisesti.

Kurssi sopii sekä aloitteleville että kokeneemmille kuvaajille. Työpajapäivät ovat lauantaina 23.3. ja 30.3. kello 9-14 Villa Väinölässä. Mukaansa osallistuja tarvitsee oman kameran tai kännykän.

Paikkoja on rajoitettu määrä, joten ilmoittautumiset on 15.3. mennessä osoitteella paivi.haapaniemi@alajarvi.fi tai p. 040 775 8077.

MAINOS
Edellinen artikkeliTulossa suurmissio Toivoa on
Seuraava artikkeliAlajärven Kirppisralliin mukaan sata nopeinta