-5.9 C
Alajärvi
torstai 23.3.2023
spot_img
spot_img

Veto jahtaa pudotuspelipaikkaa

Vimpelin Vedon Naisten Korisliiga -joukkue jatkaa taisteluaan pudotuspelipaikasta. Kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta, käyvät sijoilla 7–9 olevat joukkueet taistoa paikasta kahdeksan parhaan joukossa. Seitsemäntenä olevalla Tapiolan Hongalla on 18 pistettä, kahdeksantena olevalla HBA:lla ja lauantain jäljiltä yhdeksäntenä olevalla Vedolla 16 pistettä.

Runkosarja on edennyt läpi kauden tasaisena. Kuudentena olevalla Forssan Alulla on 22 pistettä. Sijoilla 3–5 olevilla Kouvottarilla, Espoo Basket Teamilla ja Lappeenrannan Catzilla on 30 pistettä kullakin.

Lauantaina Veto pelasi sarjan kärjessä porskuttavaa Hyvinkään Pontevaa vastaan mainiosti ja laittoi vahvasti kampoihin kolmella viime kaudella mitaleille yltäneelle Pontevalle. Vimpelin liikuntahallilla pelattu ottelu sai sinettinsä vasta viime hetkillä ja päättyi lukemin 87–92 (43–42). Ottelun tapahtumien ja tilastojen valossa ottelu oli tasainen. Joukkueiden välinen suurin ero löytyy kolmen sekunnin alueella tehdyistä pisteistä. Veto nakutti 28 pistettä ja HyPo onnistui peräti 52 pisteen arvoisesti.

Luottavaisena tulevaan

Veto oli latautunut Pontevaa vastaan hyvin ja oli peli-ilmeeltään voitontahtoinen. Vedon päävalmentaja Jarkko Havu oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
– Mielestäni pelattiin oikein hyvä koripallo-ottelu. Tyytyväinen olen meidän joukkueeseen, ja siihen yleisilmeeseen, mikä meillä oli. Me näytimme siltä, että tulimme voittamaan. Vastassa oli kuitenkin sarjakärki tällä hetkellä. Tämä oli yhden korin peli eli se olisi voinut kääntyä toisinkin päin lopussa.

Havu arvioi, että jos Veto säilyttää Ponteva-ottelun tasonsa, Veto saa kaksi hyvää ottelua runkosarjassa jäljellä oleviin peleihin. Joukkueen ei hänen mukaansa tarvitse lähteä tekemään pelaamiseensa muutoksia, mikäli joukkue pystyy espoolaisjoukkueita vastaan samanlaiseen peli-ilmeeseen ja suoritukseen kuin Pontevaa vastaan.
– Hyvin saadaan pelata, mutta jos tällaiseen esitykseen pystytään, ainakin minä olen luottavaisin mielin niissä peleissä.

Vieraissa vaikeaa

Vaikka Vedon kauden saldoa rasittaa 17 tappiota, on se kauden mittaan pystynyt haastamaan HyPon lisäksi myös esimerkiksi kestomenestyjiin kuuluvan Lappeenrannan Catzin. Joulukuussa Veto kirjautti Lappeenrannassa historiaa olemalla ensimmäinen Naisten Korisliiga-joukkue, joka on tehnyt Catzia vastaan yli sata pistettä. Tuo ottelu päättyi Vedonvoittoon 91–117. Vedon tekemä pistemäärä on edelleen kuluvan kauden suurin Naisten Korisliigassa. Helmikuussa Veto hävisi Catzille vieraissa vain viidellä pisteellä. Vedolla on ollut kuluvalla kaudella vaikeaa etenkin vieraskentiltä, joista on saatu kairattua vain kaksi voittoa.

Vedon kuluvan kauden amerikkalaisvahvistukset Donnaizha Fountain, Amy Griffin ja Alisia Jenkins ovat olleet joukkueen kantavia voimia. Kapteeni Jenkins on koko sarjan tilastoykkönen riistoissa, keskiarvo 3,0. Hän on rouhinut levypalloja 14,28:n keskiarvolla ja on levypallotilaston kakkosena ja peliminuuteissa keskiarvotilaston kolmosena. Monessa ottelussa Vedon tilastoykkösenä loistanut Amy Griffin on vapaaheittotilaston kakkonen ja kolmen pisteen heitoissa kolmonen. Lauantaina kotijoukkueen korikuningatar oli Donnaizha Fountain, joka säkitti 31 pistettä.

Vedon Donnaizha Fountain urakoi lauantaina 31 pistettä ottelussa Hyvinkään Pontevaa vastaan.

Vedon kotimaiset pelaajat täydentävät jenkkivahvistuksia. Kauden mittaan Vedon vaihtopenkki on yltänyt samantasoisiin suorituksiin kuin vastustajienkin avausviisikon ulkopuolella pelanneet. Esimerkiksi lauantaina Vedon vaihtopenkin pelaajat tekivät kuusi pistettä, Pontevan vaihtopenkkiläiset seitsemän pistettä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät