Lappajärven Veikot avasi kautensa

Mainos[adrotate banner="3"]

Maila- Jussit-LaVe 2-0 (2-0,2-0). LaVe-Virkiä 0-2 (2-9,0-4)

Lappajärven Veikot avasi kautensa virallisesti naisten Halli- SM- alkuturnauksessa Seinäjoella. Turnaus oli välietappi kesän sarjakauteen.

MAINOS

Lavettarien harjoituskausi on vielä pahasti kesken ja tähtäin on kesän peleissä.

Vaikka päivän kahdesta pelistä ei voittoja herunutkaan, niin ne antoivat uudistuneelle joukkueelle kokemusta ja tietoa siitä, mitä tulevina viikkoina pitää parantaa.

Tällaisessa turnauksessa on hyvä mahdollisuus kokeilla erilaisia kokoonpanoja ja antaa peliaikaa koko harjoitusringille.

Aamun ottelussa Lavettarien sisäpeli oli vielä kohmeista ja Jussien räpylät olivat liian usein juuri siinä, mihin lyönnit suunnattiin.

Ulkopeli oli sen sijaan sellaista, että sillä voitaisiin pärjätä. Seinäjoki teki kummallakin jaksolla kahdessa ensimmäisessä vuorossa juoksun, mitkä riittivät otteluvoittoon.

Toisen pelin alku lupasi hyvää, vaikka Virkiä saikin avattua juoksutilinsä heti. Tasoittavalla sisävuorolla Lavettaret väläytti osaamistaan. Edellisen ottelun arastelu mailan varressa oli jäänyt pukukoppiin.

LaVe pyöritti peliään kaksi lyöntikierrosta laadukkailla lyönneillä. Ella Mäkelä puhkaisi vaihtotilanteessa kakkospesän takaa läpi. Sillä niitillä peli aukeni ja saatiin tilanne päälle.

Silja Kantanen iski Aleksandra Latvalan kotiin ja heti perään Mäkelä syöksyi Emmi Peltolan välilyönnillä johtojuoksun. Valitettavasti seuraavassa ulkovuorossa hyvänolontunne valtasi Lavettaret.

Muutamalla huolimattomalla kiinniotolla Lapua pääsi peliin mukaani ja takoi vastustamattomasti seitsemän juoksua. Se lamautti Veikkojen sisäpelin, eikä voittajasta olut epäilystä.

Riina Rantala palkittiin LaVen parhaana pelaajana turnauksessa. Veikkojen peliä johti Markku Lassila ja kakkospelinjohtajan pestiä hoiti sairastuvalla nilkkaoperaation jäljiltä oleva Piritta Kärnä.

Alkuturnauksen ns. Pohjanmaa -lohkosta jatkoon pääsi Lapuan Virkiä. Halli SM mitaleista pelataan jo tulevana viikonloppuna, kun välierät starttaavat lauantaina 9.3. Finaali ja pronssipeli pelataan saman viikonlopun sunnuntaina.

Seinäjokea vastaan lukkarin tontilla hääräsi Lavettariin täksi kaudeksi naapuriseurasta siirtynyt Aleksandra Latvala, joka tiivistää ajatuksiaan menneestä viikonlopusta ja turnauksesta.

– Turnauksesta jäi kiva fiilis itselle vaikka alkuun jännittikin kovasti ja voittoja ei vielä joukkueelle tullutkaan. Joukkue suoriutui mielestäni ulkopelillisesti melko hyvin vaikka pieniä herpaantumisia ja huolimattomuusvirheitä sattuikin tietyissä tilanteissa.

– Sisäpelimme täytyy saada rullaamaan paremmin, mutta uskon sen lähtevän käyntiin, kun saamme tarkemman ns. punaisen langan tulevalta pelinjohdolta.

– Uskon muutonkin omaan joukkueeseeni, sillä me olemme sitoutuneita, nälkäisiä ja innostuneita nuoria pelaajia, joten näen joukkueessamme paljon potentiaalia ja on hienoa olla osa tätä joukkuetta.

Lavettaret jatkaa vielä hallikauttaan ja pelaa vielä maaliskuun aikana kaksi harjoituspeliä. Sunnuntaina 17.3. kello 10 Alajärvellä Nurmon Jymyä vastaan ja 31.3. kello 12 Lapualla Kankaanpään Mailattaria vastaan.

MAINOS
Edellinen artikkeliYhdeksän hakijaa kansalaisopiston rehtoriksi Alajärvelle
Seuraava artikkeliVistbackan asettuminen ehdolle sai vahvistuksen