0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Koirapuistohanke etenee Vimpelissä

Vimpelin keskustaan suunnitellaan rakennettavaksi koirapuisto Myllytiehen rajoittuvalle Rantalan tontille.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että koirapuiston perustamista varten varataan kuluvan vuoden talousarvion investointiosaan 10000 euron määräraha.

MAINOS

Hanke pyritään toteuttamaan kevään ja kesän aikana. Ehtoina hankkeen toteutumiselle on, että koirapuiston toteuttamista varten saadaan Leader-rahoitus ja että esityksen koirapuiston rakentamisesta tehnyt nuorisovaltuusto laatii hankkeelle toimintasuunnitelman.

Kunnanhallitus nimesi maanantain kokouksessaan hankkeen vastuuviranhaltijaksi ympäristösihteeri Kirsi Syynimaan.

Teknistä lautakuntaa esityksellään lähestynyt nuorisovaltuusto totesi, että Vimpelistä katsottuna lähin koirapuisto on Soinissa. Nuorisovaltuuston mukaan koirapuisto lisäisi koirien ja koiranomistajien viihtyvyyttä.

Strategian mukainen hanke

Maaliskuussa kokoontuneen tekninen lautakunnan mukaan kunnan keskustan alueella on kymmenen eri aluetta, joille koirapuisto voitaisiin rakentaa ilman asemakaavan muutosta.

Myllytiehen rajoittuva Rantala on 3,6 hehtaarin suuruinen, yksityishenkilöiden omistuksessa. Tekninen lautakunta on alustavasti neuvotellut alueen omistajien kanssa, ja omistajat ovat suhtautuneet hankkeeseen myönteisesti.

Valtuuston hyväksyttyä hankkeen, kunta tekee maanomistajien kanssa kirjallisen sopimuksen alueen käytöstä.

Hanke soveltuu teknisen lautakunnan mukaan Vimpeliin kuntastrategian näkökulmasta. Strategian painopistealueeksi on valittu elinympäristön laatu ja tavoitteina ovat muiden muassa turvallisuuden tuntu ja elämänlaatu.

Strategian toimenpiteisiin kuuluu muiden muassa asukasviihtyvyyden säilyttäminen.

Koirapuisto aidataan 150 senttiä korkealla aidalla. Lisäksi koirapuistoa varten toteutetaan valaistus, penkit ja roskikset.

Asiaparilta saadun tiedon mukaan hankkeeseen on mahdollisuus saada rahoitusta 65 prosenttia, jolloin yksityisen rahan tai talkootyön osuus on 35 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät