-13.5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Alueemme Osuuspankit tekivät kolmen miljoonan euron liikevoiton

Alajärven, Lehtimäen ja Vimpelin Osuuspankit jatkoivat viime vuoden toimintaansa vakaalla linjalla, niiden vakavaraisuusasteiden ollessa huikeat 34-75 prosenttia.

Pankkien yhteenlaskettu liikevoitto oli kolme miljoonaa euroa. Hyvän tuloksen mahdollisti pankkien vahva kasvu kaikilla osa-alueilla.

Liikevoiton lisäksi osuuspankit jakoivat vuoden 2018 tuloksestaan rahallista hyötyä omistaja-asiakkaille kaksi miljoonaa, josta bonuksina maksettiin omistaja-asiakkaille 1,3 ja tuotto-osuuksien korkoina 0,7 miljoonaa euroa.

Pankkitoimintojen kokonaisvolyymi nousi 812,5 miljoonaan euroon, jossa kasvua edellisvuoteen oli 27,3 miljoonaa. Hyvän volyymikasvun taustalla on uusien omistaja-asiakkaiden määrän kasvu 309 henkilöllä.

Omistaja-asiakkaita on nyt yhteensä 11975, joista 7896 Alajärven Osuuspankissa, 1593 Lehtimäen ja 2486 Vimpelin Osuuspankilla.

Asiakasvarat, eli talletukset, rahastot, vakuutussäästöt ja tuotto-osuudet. kasvoivat 429,2 miljoonaan, jossa kasvua 23,2 miljoonaa euroa. Perinteisten talletusten kasvu oli erityisen hyvää.

Samoin luottokanta kasvoi, uusia luottoja alueen osuuspankeista nostettiin kuluneen vuoden aikana 77,3 miljoonaa. Yhteinen luottokanta kasvoi 383,4 miljoonaan euroon, jossa kasvua 4,2 miljoonaa.

Pankkien yhteenlaskettu omien varojen määrä on 82 miljoonaa euroa ja näiden vahvojen omien varojen ansiosta vakavaraisuudet ovat 34-75 prosentin välissä.

– Vahvan vakavaraisuutemme avulla voimme myöntää asiakkaillemme asuntolainoja sekä yritys- ja maatalouslainoja jatkossakin ja edelleen olla kehittämässä toimialueemme elinvoimaisuutta, toteaa toimitusjohtaja Jari Leivo Alajärven Osuuspankista.

Asiakirjojen sähköinen allekirjoitus löi itsensä läpi kuluneen vuoden aikana ja on osa nyt jokapäiväistä tekemistä.

Laskujen maksaminen kännykällä ja mobiililaitteilla on kasvanut merkittävästi ja kuluvan vuoden aikana sen käyttö tulee lisääntymään ja uusia helppokäyttöisiä palveluita kehitellään lisää.

– Viime vuoden aikana mobiililaitteiden käyttö pankkiasioinnissa ohitti perinteisen op.fi -sivuston käytön, kertoo toimitusjohtaja Veli-Jussi Haapala Lehtimäen Osuuspankista.

Vaikka osuuspankit tarjoavat ja kehittävät uusia sähköisiä palveluita, niin asiointi konttoreissa onnistuu entiseen tapaan.

– Alueen Osuuspankkien konttoriverkosto säilyy entisellään, sillä haluamme tarjota asiakkaillemme myös perinteiset pankkipalvelut, muistuttaa toimitusjohtaja Matti Mäkinen Vimpelin Osuuspankista.

Nykyisin pankit joutuvat vaatimaan asiakkailtaan entistä vahvempia tunnistautumistietoja viranomaisvaatimuksista johtuen, mutta vaikka se välillä tuntuu hankalalle, niin loppukädessä asia koituu asiakkaiden omaksi parhaaksi.

Pankkitunnuksin hoidetaan nyt ja tulevaisuudessa yhä enemmän asioita, joten niiden joutuminen vääriin käsiin olisi entistä ikävämpää.

– Vuoteen 2019 alueen osuuspankit lähtevät luottavaisin mielin ja näkevät talouden jatkuvan toimialueellamme vakaalla uralla.

– Korkotaso tulee nousemaan seuraavien vuosien aikana nykyiseltä erittäin alhaiselta tasolta. Nyt kun korkotaso on vielä erittäin alhaisella tasolla, on hyvä aika suojata osa luottokannasta, toimitusjohtajat muistuttavat.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät