24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Topi ja Juice talolla ja taivaassa -musiikkinäytelmä vie muistoihin

Juice Leskinen & Slam vieraili itsenäisyyspäivän aikaan 1980 Kimingin nuorisoseurantalolla.

Keikkakalenterissa oli hyppypäivä ja ohjelmatoimisto onnistui myymään keikan sopivasti matkan varrella olevalle Uittokalliolle. Pakkasta oli ulkona yli 30 astetta ja sisällä vähän vähemmän.

MAINOS

Topi Sorsakoski oli tuolloin ensimmäisen suosionsa huipulla ja Besame Mucho-LP:tä oli myyty ennätykselliset 156000 kappaletta.

Topilla puolestaan saattui olemaan sunnuntai-ilta vapaana marraskuussa 1987 ja hänet saatiin suhteilla houkuteltua heittämään talkookeikkaa Uittokalliolle. Säestävänä maksullisena orkisterina oli ähtäriläinen Team Salonen.

Ja samalla kaavalla Topi vieraili Uittokalliolla vielä kahtena seuraavana vuonna.

Mitään isompaa muistijälkeä pojille tuskin Uittokallion vierailuista jäi, osittain kiireisen keikkatahdin, mutta myös varsinkin Topin talkookeikkojen rennon otteen vuoksi. Paikalla olleille katsojille keikat jättivät sen sijaan jättivät vahvat muistot legendojen vierailuista.

Näiden tosiasioiden ympärille rakentuu musiikkinäytelmä Topi ja Juice talolla ja taivaassa. Ja loppu on fiktiota. Maanpäällisestä tarinasta voi totuutta siteeksi löytyä, mutta taivasosuus on jo vaikeampi juttu.

Pojat itse käyttelivät jutuissaan ja Juice myös teksteissään totuutta monesti hyvin varovasti, kun muuten ei kunnon juttua ja laulua synny.

Mitenkään kauniita nämä jutut toki eivät aina olleet. Ja varsinkin pilkkakirveen käytössä molemmat olivat mestareita.

Eli he tekivät itse jo kaiken paremmin ja siksi näytelmän tekijöiden ei ole tarvinnut jännittää, vaan päästellä löysin rantein.

Suomalaisten urheilusankari ja suosikki Matti Nykänen on poistunut keskuudestamme suunnilleen samanikäisenä kuin Topi ja Juice aikoinaan. Poikien teot viihteen ja urheilun parissa ovat syvällä suomalaisten sielunmaisemassa.

Viina, laulu ja naiset… Tästä pyhästä kolmiyhteydestä kolmikko tunnetaan ja niistä kansa rakastamistaan legendoistaan juttuja kertoo.

Ja suomalaisiin traagisiin taiteilijatarinoihin kuuluu myös että kun nämä kolme kaveria löysivät vihdoin sen elämänsä naisen ja elämä näytti seestyneeltä niin oli aika laittaa nuotit nippuun ja siirtyä tästä maallisesta elämästä yläkerran orkesteriin.

Tästä kaikesta on nyt tulossa esitykseen mahtava musiikkinäytelmä ”Topi ja Juice talolla ja taivaassa” Karstulassa Kimingin Nuorisoseuran talolla Uittokalliolla.

Käsikirjoitus on Kimingin Nuorisoseuran puheenjohtaja Olli Möttösen laatima ja ohjauksesta on vastannut musiikin ja teatterin monitoimimies Jyrki Kemppainen Viitasaarelta.

Musiikista huolehtii paikkakunnan oma Juicles Band Olli Oikarin johdolla. Orkisteri on soittanut ja keikkaillut Juicen hengessä jo useamman vuoden.

Ensi-ilta on 23.3. ja esityksiä huhtikuussa sekä toukokuussa. Myös heinäkuussa on lomalaisille tulossa näytöksiä.

Lisätietoja löytyy Facebookista kiminkigogo -sivulta.

Kuva:

Topi ja Juice talolla ja taivaassa –musiikkinäytelmän harjoitukset ovat kiivaassa käynnissä Kimingin Nuorisoseuralla Uittokalliolla. Kuva: Jari Niskanen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät