Risteyspaikka kaipaa aikuisia!

Mainos[adrotate banner="3"]

Risteyspaikka Alajärvellä kaipaa mukaan toimintaan aikuisia, jotka tulisivat paikalle vaikkapa perjantai- tai lauantai-iltoihin.

Mitään erityistaitoja ja ”tekemistä” tai myöskään jatkuvaa sitoutumista ei vaadita. Jo se jos tulet ja olet aikuisena läsnä paikalla parikin tuntia, on iso asia.

MAINOS

Haluamme muutenkin uutta sisältöä Risteyspaikan toimintaan ja kutsumme sen vuoksi kaikkia alueen nuorien asioista kiinnostuneita yhteiseen kokoontumiseen Risteyspaikkaan maanantaina 25.3. kello 18 alkaen, kertoo tammikuulla vuoden työpestinsä Risteyspaikassa aloittanut Päivi Rantakangas ja syksyllä niin ikään vuoden pestin talossa aloittanut Anneli Virtala.

Mukaan kokoukseen tulo ei velvoita eikä sido mihinkään, mutta siellä voitaisiin jutella erilaisista ideoista mitä toimintaa nuorille voitaisiin tarjota! Olisi mahtavaa nähdä mukana myös Risteyspaikassa käyvien nuorten vanhempia!

Risteyspaikan tiloissa viivähtää perjantai-iltaisin tyypillisesti yli sata nuorta ja lauantaisinkin noin 70. Arkena kävijöitä on 30-40 iltaa kohden.

Nämä määrät kertovat yksiselitteisesti siitä, miten tarpeellinen paikka nuorille on. Valtaosa Risteyspaikan kävijöistä on yläasteikäisiä ja sitä vanhempia, mutta usein viikolla iltapäivisin sinne tulee ihan 3-4 -luokkalaisiakin välipalaa syömään.

Risteyspaikkaan saapuvat nuoret ovat poissa kaduilta, he saavat maksutta kahvia, mehua, leipää ja pullaa, voivat jutella tai vaikka pelailla yhdessä – viettää aikaa kavereiden kanssa niin kuin nuoret haluavat viettää.

Risteyspaikassa tämä kaikki tapahtuu aikuisen läsnä ollessa.

On kuitenkin selvää, että jos perjantai-illassa nuoria on paikalla jopa sata tai enemmän, niin paikalla on oltava aikuisia enemmän, kuin joko Päivi tai Anneli! – Me olemme tosi iloisia jos saamme tänne vapaaehtoisia, jotka tulisivat avuksi esimerkiksi perjantaina tai lauantaina pariksi tuntia.

Aika kello 21-23 välillä on todella kiireistä ja silloin olisi iso apu jokaisesta silmäparista.

Naiset korostavat, että vapaaehtoiset voivat tulla paikalle vaikka pelaamaan korttia tai auttamaan kahvilassa – aivan kaikenlainen läsnäolo on yhtä tärkeää.

Vapaaehtoistyö Risteyspaikassa on mahtava kokemus nuorten vanhemmille, isovanhemmille tai vaikka vanhemmille sisaruksille, sillä Risteyspaikassa pääsee näkemään nuorten maailmaa ja ehkä molemminpuolinen ymmärryskin kasvaa.

Tänne voivat tulla mukaan ihan kaikenikäiset aikuiset matalalla kynnyksellä, vaikkapa vain olemaan aikuisina paikalla. Miehiä toivoisimme mukaan ihan erityisesti, sillä iso osa Risteyspaikassa käyvistä nuorista on poikia.

Maanantai-illan kokoontumisessa on tarkoitus jutella myös muista keinoista tukea Risteyspaikan toimintaa, sillä apua tarvittaisiin mm. paikan uudelleen somistamiseen.

Jos joku haluaisi tulla esittämään paikkaan elävää musiikkia, niin se olisi enemmän kuin mieluisaa, ja remonttitaitoisille olisi tarjolla aina pieniä korjailukohteitakin.

Lahjoituksia otamme aina vastaan, esimerkiksi vessa- ja talouspapereita, kahvia, kaakaota ja kaikkea muutakin mitä toiminnassa tarvitaan.

Pelkän oleilun rinnalle Risteyspaikassa pyritään nyt tarjoamaan myös jotain tekemistä. – Olemme jo alkaneet kokkailla yhdessä ja sitä on tarkoitus jatkaa, jotta nuorilla olisi tuntumaa siitä, millaisia ruokia heidän on helppo laittaa itse lähdettyään opiskelemaan.

Tämän lisäksi erityisesti pojat tuntuisivat kovasti kaipaavan jotain ”tekemistä”. Anneli ja Päivi heittävätkin nyt haastetta kaikille, joilla on jokin erityistaito tai harrastus, tulla esittelemään asiaa Risteyspaikan nuorille vaikka vain yhtenä iltana!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliUnohtumaton Yrjö Jylhä kokosi väen Kuninkaantuvalle
Seuraava artikkeliFantastiset paikat -työpaja Alajärvellä