-2.9 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Soini mukaan I love muovi -kampanjaan

Yle lanseeraa 1.4. I love muovi -kampanjan. Valtakunnallinen I love muovi -kampanja auttaa ja rohkaisee ihmisiä ja yhteisöjä aloittamaan pakkausmuovin lajittelun.

Muovin lajittelu ei ole monimutkaista, yksittäisten ihmisten pienistä lajitteluteoista syntyy suuri yhteisvaikutus. Tämänhetkinen tilanne muovin suhteen on kestämätön – kulutus vain kasvaa ja tuotanto sekä kierrätys eivät tue kestävää kehitystä.

Yksi pullonkaula ketjussa on lajittelu ja kierrätys. Niiden avulla saadaan ratkaistua monta asiaa. On monesti turhaa ja ympäristöä kuormittavaa polttaa muovia, kun sen arvoa voisi säilyttää lajittelemalla ja kierrättämällä.

Kun arvostamme muovia raaka-aineena, emmekä pidä sitä vain jätteenä, alamme kiinnittää huomiota sen käyttöön ja kulutukseen.

– Koska Soinin kunta nousi viime syksyllä MuoviSammon ansiosta edelläkävijäksi muovin lajittelussa ja kierrätyksessä, on meidän luontevaa olla mukana kampanjassa.

– Kuntia pyydettiin ilmoittautumaan etukäteen mukaan ja Soinin kuntakin päätti osallistua. Itse asiassa Soini näkyy kampanjassa muutenkin MuoviSammon ansiosta, kunnan johtaja Juha Viitasaari kertoo.

MuoviSampo oli Soinin 4H-yhdistyksen joukkueen osana Sitran Maapalloliiga-haastekilpailua toteuttama kokeilu, jossa pullopanttijärjestelmä laajennettiin kaikkiin kotitalouden muovipakkauksiin paikallisesti.

MuoviSampo sai haastekilpailussa Parhaan kokeilun palkinnon ja sen mukana 5000 euron tuen kokeilun kehittämiseen. Parhaillaan 4H-yhdistys hakeekin yrittäjää pyörittämään MuoviSampoa kesän ajan yhteistyössä muun joukkueen kanssa.

Osana I love muovi -kampanjaa Soinin kuntakin tuo saataville yksinkertaisia lajitteluohjeita. Myös MuoviSammon jatkosta kerrotaan lisää kampanja-aikana.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät